Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Τα 3Σ της Εξεταστικής για την Siemens:Συσκότιση, Συγκάλυψη, Συμψηφισμός

Σε ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών στον χώρο της δεξιάς παράταξης εξελίσσεται η υπόθεση του σκανδάλου της Siemens, εν μέσω έντονων παρασκηνιακών διεργασιών. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε με την υπόθεση του email του κ. Ευ. Σέκερη, μπατζανάκη του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαρά , για την οποία ανώτατα κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν ότι υπάρχουν και ενδονεοδημοκρατικά κίνητρα, η οικογένεια Μητσοτάκη βρίσκεται από χθες και πάλι στο επίκεντρο των αποκαλύψεων, τις οποίες χαρακτηρίζει ως κίνηση αντιπερισπασμού από τις απαντήσεις που δεν δόθηκαν για το ποιοι πήραν τις μίζες από τη Siemens βάσει όσων ......

....... κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες.

Η ανεξάρτητη βουλευτής κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, το όνομα της οποίας ενεπλάκη και πάλι στο σκάνδαλο, πέρασε στην αντεπίθεση και άφησε αιχμές για μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής που «επιδίδονται και επενδύουν στη στατιστική επεξεργασία της δημόσιας κοινωνικής μου σχέσης» ενώ αναφέρθηκε στους συνειρμούς που δημιουργούνται στην κοινή γνώμη.

Η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε ότι «επιχειρείται προσπάθεια συμψηφισμού και κυρίως αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά ευρήματα,προκειμένου να μην απαντηθεί το ερώτημα: ποιοι πήραν τα λεφτά, πού πήγαν οι μίζες,ποια είναι η διαδρομή του “μαύρου” πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα από τις προγραμματικές συμβάσεις και τις προμήθειες του ΟΤΕ και των άλλων δημόσιων φορέων». Συνεχίζοντας συμπλήρωσε πως «αυτήν την αλήθεια οφείλει η Εξεταστική Επιτροπή να βρει και να καταθέσει στον ελληνικό λαό».

Εντονη ήταν και η αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ κ. Κυρ.Μητσοτάκη ο οποίος μέσω συνεργατών του σημείωσε πως εγείρει ερωτήματα η αναμόχλευση γνωστού θέματος για το οποίο έχουν δοθεί οι απαντήσεις εδώ και περίπου δύο χρόνια, όταν το σχετικό θέμα είχε δημοσιευτεί πρώτη φορά σε εφημερίδα. Παράλληλα επισήμαναν ότι ο κ. Μητσοτάκης διαθέτει τα τιμολόγια για την αγορά του συγκεκριμένου εξοπλισμού από την εταιρεία, τα οποία πλήρωσε στο ακέραιο ο ίδιος και όχι η Siemens.

Η Ρηγίλλης εμφανίζεται αποφασισμένη να μην καλύψει κανέναν βουλευτή της ΝΔ, ενώ είναι ενδεικτικό ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Κ.Τζαβάρας, σε χθεσινή πρωινή εκπομπή του Μega, δεν έδειξε ιδιαίτερη διάθεση να απαντήσει στις καταγγελίες βουλευτή του ΠαΣοΚ.

Σ το πλαίσιο αυτό και υπό αυτές τις συνθήκες ενίσχυσης του κλίματος σκανδαλολογίας η Ρηγίλλης δεν σκοπεύει πλέον να αφήσει χωρίς απαντήσεις τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη ο οποίος επιμένει να συνδέει τον κ. Σαμαρά με τη Siemens. Υπό αυτές τις συνθήκες και μετά την εκ νέου αναφορά των ονομάτων των παιδιών του αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ.Μητσοτάκης ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να παραστεί στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens, αν τον καλέσουν.

Στελέχη της ΝΔ που γνωρίζουν την υπόθεση της Siemens και μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, που θα καλέσουν την ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ κυρία Νίκη Τζαβέλλα, τόνιζαν οργισμένα για την τακτική του κ. Καρατζαφέρη: «Ο Καρατζαφέρης σε μια προσπάθεια να αποφύγει την κλήτευση της Τζαβέλλα,πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Ιntracom, αξιωματούχου των κυβερνήσεων Κώστα Μητσοτάκη και ανθρώπου που συνάντησε δεκάδες φορές τον Χριστοφοράκο,ρίχνει λάσπη και συκοφαντεί μέσω των διαχρονικών υποβολέων του. Η λάσπη του Καρατζαφέρη είναι τιμή για τη ΝΔ».

Ο κ. Π.Δούκας διέψευσε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον τέως ισχυρό άνδρα της Siemens κ. Μ. Χριστοφοράκο , λέγοντας ότι υπάρχουν και άλλοι «Δούκες» στην Ελλάδα. Συμπλήρωσε πως δεν είχε καμία άμεση ή έμμεση συμμετοχή στις δοσοληψίες της Siemens, παράνομες και μη, με το ελληνικό Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :