Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Η «νεοδεξιά στροφή» του ΔΟΛ (πού έγινε ΔΟΨ)…

Ήταν αναμενόμενο. Απλώς περίμεναν το timing… Η «ολική επαναφορά» του «Συγκροτήματος» και η προσκόλλησή του στη «Δεξιά Στροφή» της ΝΝΔ (τίτλος των «Νέων» στις 30 Νοεμβρίου 2009) είναι πλέον γεγονός! Οι εφημερίδες του ΔΟΛ (τώρα πια ΔΟΨ…) έχουν επωμιστεί με τη σκληρή εργολαβία να «θάβουν» ό,τι «στενοχωρεί» τον Αρχηγαντώνη και καρφώνει το ανέκφραστο βλέμμα του στο… ταβάνι. Ταυτόχρονα συστρατεύονται και αυτές στον πόλεμο λάσπης κατά των Μητσοτάκηδων, των μεγάλων εχθρών του νεοφασιστικού σαμαρισμού.
Σήμερα, οι στατιστικές αλχημείες πάνω σε ένα αμφιβόλου δικονομικής αξίας ημερολόγιο μιας κυρίας που πρώτα απ’ όλα κοιτάζει να σώσει το τομάρι της, μονοπωλούν το ενδιαφέρον του «Βήματος» σχετικά με το Μέγα Σκάνδαλο SIEMENS. Για τον Ψυχάρη και τα… ψυχαράκια του το σκάνδαλο συνίσταται στις... «εγγραφές» της κυρίας Τσακάλου σε ένα μπακαλοτέφτερο που έχει αποκληθεί «ημερολόγιο Χριστοφοράκου» (ενώ είναι της πρώην γραμματέως του…) και το οποίο έχει καταστεί η… «Βίβλος» των λασπολόγων!
Επί της ουσίας, απαξιούμε να ασχοληθούμε με το κατάντημα της ψυχάρικης δημοσιοκαφρίας. Οι απαντήσεις τόσο της Ντόρας Μπακογιάννη όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πέρα για πέρα επαρκείς, πειστικές και ειλικρινείς. Είναι άλλωστε και οι μόνοι που δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα να πάνε στην Εξεταστική, εάν κληθούν, και να πούνε σταράτα και χωρίς κανένα φόβο ό,τι λένε εδώ και χρόνια: Ναι, κύριοι, είχαμε κοινωνικές σχέσεις με το Χριστοφοράκο, όταν ο τελευταίος ήταν Πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες Πολυεθνικές Εταιρείες, και υπεράνω πάσης υποψίας! Κοινωνικές σχέσεις είχαμε, μίζες όμως δεν πήραμε! Πρώτον και κύριον, διότι δεν χειριστήκαμε καμία από τις επίμαχες συμβάσεις και προμήθειες ανάμεσα στη Siemens και το ελληνικό Δημόσιο! Προς τι λοιπόν να δωροδοκηθούμε; Αναζητήστε τη διαδρομή του μαύρου χρήματος στα σκοτεινά σοκάκια των προμηθειών και των προγραμματικών συμφωνιών, όχι στις φωτογραφίες που δημόσια έχουν βγει με το Χριστοφοράκο και τους γνωστούς του. Τα «λαδώματα» δεν γίνονται στη μέση της πλατείας Συντάγματος, ούτε και «απαθανατίζονται» από τις κάμερες. 
Τα «λαδώματα» γίνονται προς εκείνους που έχουν εξαιρετικές επιδόσεις να «ανοίγουν πόρτες» σε συγγενείς και φίλους και να διαπραγματεύονται με αξιώσεις απέναντι σε ιδιωτικά συμφέροντα για χάρη των μπατζανάκηδων! Αυτό το τελευταίο, η δημοσιοκαφρία του ΔΟΨ το… «σουβάντισε» με χοντρά ψέματα και εμπαιγμό των αναγνωστών: παρουσίασε το Σαμαρά να έχει γνωρίσει τη σύζυγό του το 1995 (!!!), ενώ είναι γνωστό, ότι ο γάμος τους έγινε στις 26 Μαΐου του 1990… Τέτοια «εγκυρότητα» οι μεγαλόσχημοι νταβατζήδες του κυρίου Ψυχάρη… Και όλα, για τα μάτια του ομοτράπεζου Ζιγδαντώνη! Τον… τούμπαρε τον Ψυχάρη ο Σαμαράς! Ποιος ξέρει με τι... «ανταλλάγματα» και «υποσχέσεις»…
Και έτσι, ένα συγκρότημα που ταυτίστηκε ιστορικά και βιωματικά με ό,τι το αντιδεξιό και αντιφασιστικό, σήμερα -μετά το θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη- «ερωτοτροπεί» επικίνδυνα με τα νεοδεξιά απολιθώματα της νέας Ρηγίλλης και της Μουρούζη… Κάνει τη δική του «δεξιά στροφή» και φαίνεται να το απολαμβάνει! Παραδίδονται στην κρίση των αναγνωστών τους. Εμείς και πολύ ασχοληθήκαμε μαζί τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια :