Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ντόρα όπως Τρότσκι!

Σε λίγες ώρες όπως όλα δείχνουν η Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι παρελθόν για τη Νέα Δημοκρατία. Όλη η ιστορία ξεκίνησε όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να προσφύγει στο ΔΝΤ για να βρει λεφτά. Τότε η Νέα Δημοκρατία είπε όχι στο ΔΝΤ και η Ντόρα είπε ναι. «Αν η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει κανένα που μπορεί να μας δανείσει φθηνότερα από το ΔΝΤ να μας το πει» επαναλάμβανε σκωπτικά εκείνες τις μέρες του Απρίλη η κυρία Μπακογιάννη.

Και την Κυριακή όταν ο Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε τα έκτακτα οικονομικά μέτρα η απόσταση που χώριζε τον κύριο Σαμαρά και την κυρία Μπακογιάννη άρχισε να γίνεται άβυσσος. Πρώτη πήρε τις αποφάσεις της η κυρία Μπακογιάννη. Όπως έλεγε στους συνομιλητές της είναι αδιανόητο να καταψηφίσει η Νέα Δημοκρατία το μνημόνιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Δεν μπορεί οι χώρες που μας δανείζουν να ψηφίζουν πανηγυρικά στα κοινοβούλια τους την ενίσχυση της Ελλάδας και εμείς που παίρνουμε τα λεφτά να φερόμαστε τόσο μίζερα», σχολίαζε άνθρωπος του περιβάλλοντος της.

Στην υπόλοιπη Νέα Δημοκρατία την Κυριακή επικράτησε διχογνωμία. Κάποιοι (οι περισσότεροι) έλεγαν ότι ......

...... «πρέπει να καταψηφίσουμε το μνημόνιο», κάποιοι άλλοι ότι «πρέπει να το ψηφίσουμε» ενώ υπήρξαν και μερικοί που πρότειναν να μην ψηφίσουν ούτε υπέρ ούτε κατά και να δηλώσουν παρών. Την λύση έδωσε την Τρίτη το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος πείσθηκε ότι τώρα είναι η ώρα να δείξει η Νέα Δημοκρατία το εξουσιαστικό της παράρτημα και να πει όχι. «Και αν η Ντόρα τολμήσει να διαφοροποιηθεί να διαγραφεί».

Τα όσα συνέβησαν χθες στην Αθήνα – οι 3 νεκροί, το ντου στη Βουλή και η θεωρία περί γκρεμού του Κάρολου Παπούλια – δημιούργησαν μια φημολογία ότι η Νέα Δημοκρατία θα πει τελικά «ναι» κάτι όμως που από ότι φαίνεται διαψεύδεται. Η Νέα Δημοκρατία θα πει όχι, η Ντόρα θα πει ναι ακολουθώντας στα «γεράματα» της, τον Λέoντα Τρότσκι που από ό,τι μαθαίνω αυτός πρώτος είχε πει: «αλλάζω κόμμα για να μείνω πιστός στις ιδέες μου».
/ / του Σταύρου Θεοδωράκη / / protagon / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :