Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Παρέμβαση του προέδρου της ΝΟΔΕ Χανίων κ. Γιώργου Βούρβαχη

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων κ. Γιώργος Βούρβαχης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου κ. Βίκης Παπαδογιαννάκη σήμερα το πρωί για την πορεία των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

Αυτό που με έχει απογοητεύσει είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται από τη διοίκηση της Ρηγίλλης οι εσωκομματικές εκλογές οι οποίες θα γίνουν, αν τελικά γίνουν, στις 30 του μηνός. Αρχικά υπήρχε μία προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων η οποία έληγε στις 19 Μαΐου. Ξαφνικά, επειδή δεν υπήρχαν υποψήφιοι δόθηκε παράταση μέχρι τις 21/5. Στις 21/5 επειδή το πρόβλημα εξακολουθούσε να υπάρχει δόθηκε νέα παράταση για τις 24 του μηνός. Φθάνουμε στις 24 όπου τελειώνει η παράταση, αλλά δεν τελειώνει το πρόβλημα και έτσι πάμε με καινούρια εντολή της διοίκησης της Ρηγίλλης για τις 27 του μήνα και δεν ξέρω όταν παρέλθει και αυτή η ημερομηνία, μήπως έρθει οδηγία ότι ........

....... όποιος βλέπει «φως και μπαίνει» μπορεί ακόμα και την ημέρα των εκλογών να βάζει υποψηφιότητα. Το γεγονός αυτό είναι λυπηρό, εγώ δεν θα διστάσω να το χαρακτηρίσω κατάντια που δεν αρμόζει στη Νέα Δημοκρατία. Χαρακτηριστικά σας λέω ότι από τις 23-24 τοπικές που υπάρχουν στο Νομό Χανίων υποψηφιότητες έχουν υποβληθεί σε 3 ή 4 μόνο.

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Θα λέγατε ότι ευθύνες για αυτή την κατάντια όπως εσείς την χαρακτηρίσατε κ. Βούρβαχη, βαρύνουν αποκλειστικά τον σημερινό πρόεδρο της Ν.Δ.;

Κοιτάξτε, ένα μεγάλο βάρος φέρει ο πρόεδρος της ΝΔ και το επιτελείο του. Ιδιαίτερα δε, μετά την απόφασή του να διαγράψει την κ. Μπακογιάννη, πράξη απαράδεκτη και αντιδημοκρατική. Θεωρώ ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος που όπως είπα και τότε στη δήλωσή μου σήμανε ακρωτηριασμό για το κόμμα της Ν.Δ. στην Κρήτη. Μην ξεχνάτε ότι η κ. Μπακογιάννη είχε πάρει το 95% των ψήφων. Από την άλλη μεριά θεωρώ ότι η άρνηση του κόσμου να συμμετέχει στις εσωκομματικές διαδικασίες έχει να κάνει με τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην κοινωνία μας, τα οικονομικά προβλήματα και την απαξίωση των πολιτικών οργανισμών.

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Θα λέγατε ότι στη σημερινή Ν.Δ. βλέπετε στοιχεία της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά;

Βεβαίως, αυτό κάθε μέρα φροντίζουν να μας το δείχνουν εμπράκτως και ενυπογράφως, διότι αν κρίνουμε από αυτούς τους οποίους έχουν διορίσει στη θέση των κομματικών περιφερειαρχών, τομεαρχών κ.τ.λ. φαίνεται καθαρά ότι εκεί πάει το πράγμα. Άρα, η συρρίκνωση της μεγάλης Ν.Δ. η οποία τείνει να γίνει Πολιτική Άνοιξη είναι εμφανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :