Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Οι “Μάχες” του ΓΑΠ...

Διανύουμε τον έκτο μήνα διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι. Προσπαθώ να καταλάβω ποιοι είναι οι στόχοι του Γεωργίου Παπανδρέου για την διαχείριση της κρίσης και αδυνατώ. Μου είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να κατανοήσω τι ακριβώς σκέφτονται στην κυβέρνηση μιας και τα όσα κάνουν είναι αλλοπρόσαλλα. Αν μάλιστα παρασυρθεί κάποιος στο κυκεώνα των ανοησιών που διαδίδουν τα διάφορα παπαγαλάκια μέσω των ΜΜΕ ή πλέον και μέσω των Social Media θα πάθει παράκρουση και θα ξεχάσει και αυτά που ξέρει.
Είμαστε μία χώρα της οποίας ο Υπουργός Οικονομικών αποκαλεί την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέσο πίεσης χρησιμοποιώντας εκφράσεις τύπου “Θέλουμε να υπάρχει ένα γεμάτο πιστόλι στο τραπέζι”. Δεν θα αναλωθώ στο να εξηγήσω πόσο γελοία είναι η συμπεριφορά της κυβέρνησης με τις εξαγγελίες και τα μέτρα γιατί είναι πλέον μάταιο. Όλοι καταλαβαίνουμε πως οι άνθρωποι είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν και το μόνο που κάνουν είναι επικοινωνιακή διαχείριση της ανεπάρκειας τους όμως οι φανφάρες που λένε δεξιά – αριστερά έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
Ο πρωθυπουργός βρίσκεται μονίμως στο εξωτερικό για να...

“δίνει μάχες” όπως διαδίδουν τα ανωτέρω αναφερθέντα παπαγαλάκια. Όμως για ποιες μάχες μιλάμε όταν η Γερμανία στην οποία “δώσαμε τη μάχη” είναι ο βασικός λόγος που σπεύδουμε στο ΔΝΤ. Ή μήπως μάχη ήταν η συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Αλήθεια ο αρχιεπίσκοπος και η 25η Μαρτίου για ποιο λόγο ήταν στην ατζέντα; Μήπως επειδή η “μάχη” ήταν μία τυπική επίσκεψη και όχι εκπροσώπηση της ΕΕ στις ΗΠΑ όπως λέγανε οι διάφοροι απίθανοι τύποι;
Αλλά αυτές οι “μάχες” είναι πταίσματα μπροστά στα όσα λένε τα κυβερνητικά στελέχη στα ξένα ΜΜΕ. Εκεί που πραγματικά πιάσαμε πάτο όμως ήταν όταν αποφάσισε ο πρωθυπουργός να αρθρογραφήσει στους ΝΥ Times. Προσωπικά θεωρώ πως να γράφει άρθρο Έλληνας πρωθυπουργός σε Αμερικανική εφημερίδα υποβιβάζει την χώρα συνολικά. Δεν θα εξετάσω τα όσα γράφει στο άρθρο γιατί είναι φαιδρά.
Έχοντας λοιπόν διαβάσει το άρθρο και προσθέτοντας τα όσα τραγελαφικά πράττει και λέει η κυβέρνηση πλέον μου έχει δημιουργηθεί μία σημαντική απορία. Ο Γεώργιος Παπανδρέου έχει αντιληφθεί πως είναι ο πρωθυπουργός τη χώρας; ή λόγω προβλημάτων στην μετάφραση κατάλαβε πως έχει αναλάβει τα PR της χώρας; Πάντως ότι και από τα δύο να θεωρεί το βέβαιο είναι πως και στα δύο κάνει άθλια δουλειά…

Stakon's Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια :