Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Βατοπέδι: ποιοί θα πάνε φυλακή...

Επειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το «αν θα πάει κανένας φυλακή» φαίνεται ότι ναι, σε λίγες εβδομάδες θα περάσουν από την πόρτα της φυλακής κάποιοι από τους κρατικούς αξιωματούχους που χειρίστηκαν το θέμα του Βατοπεδίου αλλά και ο... ηγούμενος Εφραίμ με τον στενό συνεργάτη του Αρσένιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protagon οι συνήγοροι των πρώτων από τους κατηγορουμένους, νομικούς συμβούλους του κράτους που εχουν απολογηθεί, είναι εντυπωσιασμένοι από την επιμονή της ειδικής εφέτου ανακρίτριας Ειρήνης Καλού σε μία σειρά παραδοχές που δεν αφήνουν περιθώρια γιά τους κατηγορουμένους:
Πρώτον, η λίμνη δέν ανήκε ποτέ στο Μοναστήρι αρα δέν μπορούσε να γίνει αντικείμενο ανταλλαγής.
Δεύτερον, οι νομικοί σύμβουλοι του κράτους γνωμοδότησαν για υπόθεση η οποία βρισκόταν στα δικαστήρια, πράγμα που δέν επιτρέπεται καθώς οι γνωμοδοτήσεις δέν επιτρέπονται σε περιπτώσεις αμφισβητούμενες αλλά μόνο σε περιπτώσεις που μπορούν με ευχέρεια να διαγνωστούν.
Τρίτον και κυριότερο, οι υπάλληλοι συνέβαλαν με πρόθεση και προμελετημένα σε μία σειρά υπουργικές αποφάσεις που ως στόχο είχαν να ζημιώσουν το δημόσιο κατά πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ πριν την ανταλλαγή και εκατοντάδες εκατομμυρίων μετά απο αυτή.
Συνεπώς η ανακρίτρια δεν δέχεται τη θεωρία Σανιδά για τους «παραπλανημένους υπουργούς» και θεωρεί ότι πολιτικοί (και των δύο κομμάτων), νομικοί συμβούλοι του κράτους, ο συμβολαιογράφος και οι κληρικοί συνέπραξαν στο αδίκημα της απιστίας κατά του ελληνικού δημοσίου.
Νεότερα ίσως εχουμε μετά το Πάσχα, όταν θα έρθει η ώρα να απολογηθούν και οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου.

του Τάσου Τέλλογλου - protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :