Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Η ΝΔ έτρεχε να κλείσει άρον άρον τους «συμβιβασμούς» για τα ακίνητα του Βατοπεδίου!

Από τις αρχές του 2009 έτρεχε η ΝΔ να κλείσει συμβιβασμό με τη Μονή!
Σε ανοικτή επικοινωνία βρίσκονταν η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και η Ιερά Μονή Βατοπεδίου μέσα στο 2009, που κυριολεκτικά... έτρεχαν να κλείσουν όσο πιο γρήγορα γινόταν το θέμα του συμβιβασμού για την επιστροφή των ακινήτων. Αρκετούς μήνες μάλιστα πριν από την έκδοση της γνωμοδότησης της Ολομέλειας του ΝΣΚ. Παράλληλα, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) δεν έκανε κανένα φορολογικό έλεγχο ούτε στη Μονή ούτε στους εμπλεκόμενους τρίτους.
Συγκεκριμένα:

- 6 Μαρτίου 2009 έγγραφο της ΚΕΔ προς τον ηγούμενο της Ι.Μ. Βατοπεδίου Γερμανό.
- 11 Μαρτίου 2009 έγγραφο της ΚΕΔ προς τον αντιπρόεδρο του ΝΣΚ Δ. Αναστασόπουλο με το συνημμένο σε αυτό σχέδιο αναστροφής σύμβασης ανταλλαγής. Το ίδιο έγγραφο, την ίδια μέρα, αποστέλλεται και προς τον υφυπουργό Οικονομίας Α. Μπέζα.
- 26 Μαρτίου 2009 έγγραφο του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών με την έκθεση εκτίμησης των ακινήτων.
Αποκαλύφθηκε, ακόμη, ότι με νέα απόφασή του στις 5/8/2009 ο τότε υφυπουργός Α. Μπέζας αποδέχτηκε νέα γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων, με την οποία το τελευταίο ουσιαστικά αρνήθηκε να επανεξετάσει επί της ουσίας το θέμα της κυριότητας της λίμνης και των παραλίμνιων εκτάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :