Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Φλερτάρει με την γελοιοποίηση...

Ξεκίνησαν σήμερα (σ.σ. χθες) οι εργασίες του Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο κλειστό του ΣΕΦ οι οποίες και θα οδηγήσουν στο 8ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο θεωρητικά θα συμβάλει στην "αναγέννηση" του κόμματος της Αξιωματικής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η σημερινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ήταν δυστυχώς τραγική. Μια ομιλία που απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι το τιμόνι της Κεντροδεξιάς Παράταξης το κρατάει ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει και πολύ καλά τι ακριβώς θέλει να κάνει στα χρόνια της Προεδρίας του.
Ο Σαμαράς σήμερα μίλησε για "νίκη", λες και η ομιλία του ήταν προεκλογική!
Σας παραθέτουμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα:
"Και βλέπω σήμερα τη λάμψη της αυτοπεποίθησης, της αντεπίθεσης και της νίκης στα μάτια σας".
Ποια νίκης; Έχουμε εκλογές και δεν μας το έχουν πει;
"Σας θυμάμαι να στέκεστε ώρες ολόκληρες να ψηφίσετε με απίστευτη επιμονή στις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου. Εκείνη τη μέρα ο λαός άλλαξε τη μοίρα των κομμάτων στην Ελλάδα Πήρε στα χέρια του τη Νέα Δημοκρατία και τη μετέτρεψε από ένα νικημένο κόμμα σε μοναδική Ελπίδα για τον τόπο".
Η Νέα Δημοκρατία έγινε "μοναδική Ελπίδα" για τον κόσμο, επειδή ανέλαβε την ηγεσία της ο Σαμαράς; Άλλαξε τη μοίρα των κομμάτων στην Ελλάδα η εκλογή Σαμαρά; Μήπως τελικά είναι εγγονός του... Μεγάλου Αλεξάνδρου κι όχι της Πηνελόπης Δέλτα;
"Όλοι διαπιστώνουν έκπληκτοι τον «κινηματικό χαρακτήρα» της ειρηνικής σας εξέγερσης. Κι όλοι τρίβουν τα μάτια τους πλέον με το Δημοκρατικό κίνημα Ελπίδας που γεννιέται σήμερα μέσα στη Νέα Δημοκρατία".
Ούτε ο Καρατζαφέρης στα ΚΑΠΗ δεν μιλάει έτσι...
"Σχεδόν παντού χάνουμε την μάχη της ανταγωνιστικότητας. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Κινδυνεύουμε να γίνουμε μια χώρα χρεοκοπημένη! Κι όμως έχουμε πλούτο και δεν τον αξιοποιούμε. Έχουμε δυνατότητες και δεν παράγουμε. Κάτι δεν πάει καλά… Για την ακρίβεια, τίποτε δεν πάει καλά! Όλα πρέπει να αλλάξουν".
Τίποτα δεν πάει καλά; Μετά από 5,5 χρόνια "επανίδρυσης";
"Η νέα Νέα Δημοκρατία, θα πρωτοστατήσει και στη νέα Μεταπολίτευση! Κι αυτό δεν θα ξεκινήσει αύριο. Ξεκίνησε ήδη! Από σήμερα. Από χθες. Από την 29η Νοεμβρίου!"
Μα τόσο ιστορική ήταν η εκλογή Σαμαρά για την ιστορία του Έθνους; Ο γιος του Ήλιου είναι;
"Η Ελπίδα είναι μια ακτίδα μέσα στο σκοτάδι. Πολύτιμη. Αλλά μόνο μια ακτίδα… Η πίστη σε ένα σκοπό, είναι το φως. Εμείς εκεί βρισκόμαστε σήμερα: Στην στιγμή που πρέπει να μετατρέψουμε την Ελπίδα σε Πίστη. Τη μοναχική ακτίδα, σε Φως".
Και ποιητής ο γιος του Ήλιου...
Ολόκληρη την ομιλία-παραλήρημα μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

Ο Σαμαράς πλέον φλερτάρει έντονα με τη γελοιοποίηση μέσα σε μονάχα 3 μήνες στην ηγεσία της Ν.Δ. Μένει να δούμε πού θα τον οδηγήσει όλη αυτή η υπερφίαλη ρητορική...

Ίσως κοντά στα ποσοστά του Καρατζαφέρη...

Δεν υπάρχουν σχόλια :