Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Συλλήψεις, ψέματα και μαγνητοταινίες (… χωρίς σεξ) στη Γερμανία, για το σκάνδαλο Siemens

Το σκάνδαλο Siemens συνεχίζει να εξελίσσεται και στη Γερμανία αλλά με τελείως διαφορικούς ρυθμούς και αντικείμενα ερευνών.
Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ένας καθ' έξιν εγκληματίας και ένας χρεωμένος λάτρης ιπποδρόμου στη Γερμανία κατηγορούνται από την εισαγγελία του Μονάχου για παράνομη ηχογράφηση της συνομιλίας του Χριστοφοράκου με τους συνηγόρους του λίγες μέρες πριν από τη σύλληψή του στο Ροζενχάιμ. Μάλιστα θεωρείται ότι οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν αυτοί που κάρφωσαν στην εισαγγελία Μονάχου το κρησφύγετο που κρύβονταν ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens-Hellas.
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται το υλικό των υποκλοπών, το οποίο χαρακτηρίζεται προϊόν εγκλήματος και το περιεχόμενό του παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν ένας εκ των τριών κατηγορουμένων γράφει στο ημερολόγιό του ότι .....

....αποκόμισε την εντύπωση πως στην Ελλάδα «δίνονται μίζες μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο». Επίσης στα sms των άλλων δύο κατηγορουμένων, γίνεται λόγος για υλικό που αφορά μία δεκαετία, μία ωρολογιακή βόμβα σε σχέση με το σύστημα των «παράνομων πληρωμών» στην Ελλάδα.
Από την ανταπόκριση του Τάσου Tέλλογλου για την «Καθημερινή» στεκόμαστε στην κατάθεση του Χριστοφοράκου στη Γερμανίδα εισαγγελέα Χίλντεγκαρντ Μπόιμλερ-Χεσλ στις 6 Ιουλίου 2009. Εκείνο το διάστημα οι λογαριασμοί από τους οποίους ήταν σε θέση να αντλήσει «πολιτικό χρήμα» ήταν μπλοκαρισμένοι από την ελβετική εισαγγελία. «Οι πολιτικοί», αναφέρει ο κ. Χριστοφοράκος στην κατάθεσή του στο Μόναχο, «μου ζητούσαν τα χρήματα που τους αναλογούσαν (σ.σ.: με βάση το ποσοστό 2% επί του τζίρου των τηλεπικοινωνιών, ακόμα και το 2007, πράγμα που έβρισκα απίστευτο, γιατί σε αυτό το χρονικό διάστημα η υπόθεση διαφθοράς της Siemens ήταν ήδη ένα τεράστιο σκάνδαλο στην Ελλάδα…». Αν ισχύει η κατάθεση Χριστοφοράκου, αυτό σημαίνει ότι πολιτικοί των δύο μεγάλων κομμάτων τού ζητούσαν χρήματα ως και 10 μήνες μετά την εισβολή της βαυαρικής αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και 9 μήνες μετά την έναρξη της προανάκρισης στην Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :