Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Forbes: Σαπουνόπερα έγινε το δράμα της Ελλάδας

Σε σαπουνόπερα καθημερινής προβολής εξελίχθηκε το δράμα του δημοσιονομικού ελλείμματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, σύμφωνα με σημερινό άρθρο στο περιοδικό Forbes.

Στην πρώτη πράξη της «ελληνικής τραγωδίας», σύμφωνα με το περιοδικό, η Κομισιόν επιπλήττει την Ελλάδα για την παρουσίαση εξωραϊσμένης εικόνας για τα δημόσια οικονομικά της.

Στη δεύτερη πράξη, η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει το Πακέτο Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της, το οποίο ωστόσο δεν καθησύχασε τις αγορές λόγω των αμφιβολιών σχετικά με το πόσο εφικτή είναι η υλοποίησή του.

Παρ΄ όλα αυτά, η επιτυχής έκβαση της ομολογιακής έκδοσης τη Δευτέρα μετριάζει τις ...
....ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της χώρας μας να ανταποκριθεί στις βραχυπρόθεσμες ανάγκες χρηματοδότησης, αναφέρει το Forbes.

Σύμφωνα με έκθεση της Moody’s, την ελληνική οικονομία περιμένει «αργός θάνατος» σε περίπτωση αύξησης των επιτοκίων.

Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης που είδε την ανταγωνιστικότητά της να μειώνεται δραματικά, καταλήγει το περιοδικό. Τα διαρθρωτικά της προβλήματα, όμως, σε συνδυασμό με την εκτεταμένη σκιώδη οικονομία και τον γιγάντιο δημόσιο τομέα, είχαν ως αποτέλεσμα οι πληγές της Ελλάδας να βαθύνουν ακόμη πιο πολύ.

http://www.naftemporiki.gr/
the net war

Δεν υπάρχουν σχόλια :