Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Μάλλον σφουγγαρίστρα εννοούσε, αλλά παρέλειψε την τελευταία συλλαβή...

Μαζί με τα προηγούμενα που διαβάσατε, το σφουγγάρι έχει γίνει σφουγγαρίστρα και σκουπίζει από τη Ρηγίλλης καθέναν που δεν θεωρείται άνθρωπος του προέδρου. Στη σειρά των εκκαθαρίσεων, μπήκαν οι τρεις αναπληρωτές Γραμματείς Πολιτικού Σχεδιασμού κκ. Γιάννης Χατζής, Γιάννης Μοίρας και Πάνος Σταθόπουλος, οι οποίοι είχαν εδώ και ημέρες «στοχοποιηθεί» ως πολιτικοί φίλοι του κου. Ευάγγελου Μεϊμαράκη οι δύο πρώτοι (ο πρώτος μάλιστα ως alter ego του) και ως εντασσόμενος στον κύκλο των ανθρώπων του... κου. Γιώργου Σουφλιά ο δεύτερος. Θεωρείται βεβαίως αποδεκτό, τόσο από τυπική, όσο και από ουσιαστική άποψη, ένας νεοεκλεγείς πρόεδρος να ζητά τις παραιτήσεις αξιωματούχων που ορίστηκαν κατά τη θητεία του προηγουμένου προέδρου, αλλά στην περίπτωση των τριών αξιωματούχων του Πολιτικού Σχεδιασμού, έγινε φάουλ από την πλευρά της Ρηγίλλης ως προς το χειρισμό.

Πρώτα απ’ όλα, η παραίτησή τους, ζητήθηκε από τον νέο Γραμματέα κο. Μάξιμο Χαρακόπουλο. Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε το λιγότερο αήθης, δεδομένου ότι οι κκ. Χατζής, Μοίρας και Σταθόπουλος δεν ήταν υπογραμματείς του κου. Χαρακόπουλου, ή βοηθοί γραμματείς του, αλλά αναπληρωτές του, δηλαδή ισόβαθμοί του. Επομένως, συνέβη το παράδοξο γραμματέας να ζητά την παραίτηση ισόβαθμών του, μέσα στην ίδια γραμματεία.

Επιπλέον, ο κος. Χαρακόπουλος ισχυρίστηκε μιλώντας στους τρεις αναπληρωτές, ότι ακολούθησε οδηγία που του δόθηκε από «το Γραφείο Προέδρου» χωρίς να διευκρινίσει αν ο εντολέας ήταν ο ίδιος ο κος. Σαμαράς, ο διευθυντής του προεδρικού γραφείου του, κος. Αρβανιτόπουλος, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κος. Κανελλόπουλος, ο σύμβουλός του κος. Λαζαρίδης, οι ιδιαιτέρες του κυρίες Γκίκα και Σινάνογλου, ή οι διάφοροι περιφερόμενοι εκεί μέσα όπως οι κκ. Λειβαδάς, Ζακυνθινός κ.α. Για το τυπικό της υπόθεσης, αυτό είναι κάτι που εκκρεμεί να διασαφηνιστεί, αν και τρέφουμε την αμυδρά υποψία ότι οι τυπικότητες και οι αβρότητες είναι περιττές για το νέο προεδρικό καθεστώς.

Πάντως, το λογικό είναι πως οι τρεις αναπληρωτές τελικά παρέδωσαν τις παραιτήσεις τους, αλλά όχι στον κο. Χαρακόπουλο, αλλά σε εκείνους που τους όρισαν, δηλαδή, ο κος. Χατζής στο διάδοχο του κου. Κώστα Καραμανλή στη προεδρία, δηλαδή στον ίδιο τον κο. Σαμαρά και οι κκ. Μοίρας και Σταθόπουλος, στον γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής κο. Λευτέρη Ζαγορίτη που παραμένει στη θέση του ως το προσεχές Τακτικό Συνέδριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :