Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Ο εθνικισμός επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία δια του «δήθεν αριστερού» υπερπατριωτισμού του Χρύσανθου Λαζαρίδη

Μην τολμήσετε ποτέ να αποκαλέσετε τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, εθνικιστή ή δεξιό. Θα διασυρθείτε σε blogs, sites και άλλα μέσα, ιντερνετικά και μη, που διατηρούν πολύχρονες σχέσεις φιλίας με τον «πεντακάθαρο» κ. Χρύσανθο, σε μια μακρά και πολυετή συμπόρευση …. προς τις καθαρές ιδεολογίες και εξουσίες. Είναι από τους ανθρώπους που ντρέπονται να πούνε ότι είναι δεξιοί ή εθνικιστές.
Το παίζουν εθνικοπατριώτες αριστερής ραφής και προελεύσεως. Έτσι και πείτε ή γράψετε κάτι εναντίον του Χρύσανθου, πατήσατε κουμπάκι. Για ένα πράγμα να είστε βέβαιοι. Έχετε καταφέρει το ακατόρθωτο. Χτυπιούνται κάτω τα δίκτυα, βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο τα εθνοπάτρια blogs και βαράνε ενέσεις πίστης και αφοσίωσης οι λαϊκοδεξιοί μηχανισμοί.
Μια περίεργη κατάσταση που παραπέμπει σε πολιτικό τραβεστισμό και ανόητους ορθολογικούς υπερπατριωτισμούς. Η πλειοψηφία των φανατικών οπαδών του Σαμαρά, περιμένει από το επιτελείο του Αντώνη να βρεθεί επιτέλους η φόρμουλα που θα απο-ενοχοποιήσει το επάρατο παρελθόν μιας παράταξης που αναγκάζεται να μεταλλάσσεται σε κεντρώα, ώστε να μπορέσει να κυβερνήσει. Να μπορεί επιτέλους ο δεξιός να πει, «εγώ είμαι γνήσιος δεξιός …. λαϊκός δεξιός».
Τελευταία ο δεξιόστροφος φανατικός κύκλος της ΝΔ έχει πιστέψει ότι ήρθε επιτέλους η ώρα για το μεγάλο βήμα. Ήρθε η ώρα να απεμπλακεί η ελληνική δεξιά από «μειοψηφίες των Χανίων» και από διάφορους ...
... μεταλλαγμένους. Ήρθε η ώρα να πάρουν πόδι από τη μεγάλη ελληνική δεξιά, όλοι όσοι έχουν στρατολογηθεί στις γραμμές της για να μπορέσουν αυτοί να κυβερνήσουν και οι γνήσιοι δεξιοί (μανόληδες και σία) να μένουν εκτός νυμφώνος, αναγκασμένοι να χειροκροτούν φιλελεύθερους και κεντρώους τζιτζιφιόγκους με τους οποίους βρίσκονται σε ιδεολογική σύγκρουση.

Μέχρι πότε θα καταπιέζουν τα πιστεύω τους και θα προδίδουν την καθαρή ιδεολογία τους; Ο Χρύσανθος θα αναλάβει να απεγκλωβίσει τον καταπιεσμένο κόσμο της Δεξιάς και να εκτονώσει τα απωθημένα του. Να μπορεί να πανηγυρίσει στους δρόμους ως δεξιά και να πάψει να ντρέπεται για την ιδεολογία της.

Ο Χρύσανθος θα οδηγήσει έξω από την έρημο των μεταλλαγμένων, τον περιούσιο λαό της Νέας Δημοκρατίας, στην πεντακάθαρη δεξιά γη της «ελληνικής» Χαναάν. Είναι το κατάλληλο πρόσωπο στη σωστή θέση. Η πολύχρονη εμπειρία του, τα περάσματα που έκανε από διάφορους πολιτικούς χώρους και η στενή προσωπική φιλία που έχει αναπτύξει από την εποχή της ΠΟΛΑΝ με το Σαμαρά αποτελούν τα κατάλληλα εφόδια για την πραγματοποίηση του «εθνικού» στόχου. Ο Χρύσανθος τα έχει όλα. Κυρίως τη γνώση του πολιτικού πεζοδρομίου, όπου απέκτησε ντοκτορά στους αγώνες του Ρήγα και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Στο πεζοδρόμιο έτρωγε όλες τις γκόμενες από τους λοιπούς μ-λ εξωκοινοβουλευτικούς, την ώρα που αυτοί προσπαθούσαν να μετατρέψουν τα κολοκυθάκια Βοιωτίας σε αγγούρια Κούβας.

Μέχρι και την εποχή της Β΄ Πανελλαδικής ο Χρύσανθος είχε γκραν σουξέ στις γκόμενες. Έτσι λένε οι οπαδοί του που ήταν και αυτόπτες μάρτυρες στις σεξουαλικές εξορμήσεις του. Από παλιά στο κουρμπέτι μαζί και στο καμάκι! Για όσους δεν ξέρουν, η Β’ Πανελλαδική δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 1978. από τη διάσπαση της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, τη νεολαία του ΚΚΕ Εσωτερικού. Η οργάνωση λειτούργησε μέχρι το 1981 οπότε και αυτοδιαλύθηκε μια και οι περισσότεροι προτίμησαν τελικά τη διαχείριση εξουσίας που προσέφερε το Πασόκ.

Την περίοδο της Β’ Πανελλαδικής οι καθοδηγητές της λοιπής αριστεράς έδιναν εντολές για την κατάληψη της Βαστίλης και αυτός κοίταζε τις γκόμενες των καθοδηγητών. Για να παίξουν τις κουμπάρες στο διπλανό παρκάκι και να βιώσουν την πραγματική αντίσταση στο σύστημα της επάρατης καραμανλικής δεξιάς. Τότε οι αριστερές επιρροές Ρήγα έδιναν λάμψη και γοητεία στους μάτσο επαναστάτες, ειδικά αν το ντεκόρ συμπληρώνονταν με μουστάκια, γιαλάκια και μινιόν φαβορίτα Κόκοτας. Είναι γνωστό ότι τότε οι καλύτερες γκόμενες κυκλοφορούσαν στο Ρήγα και τα κατάλοιπα του.
Ως σταθμός στη ζωή του θεωρείται η σύλληψή του την άνοιξη του 1974 και η παραμονή του για λίγους μήνες στην ΕΣΑ, ως την μεταπολίτευση, τον Ιούλιο του 1974. Τότε κατάλαβε ότι η πραγματική εξουσία είναι διαχείριση και δεν έχει καμιά σχέση με ελευθερία και παιδεία. Κατάλαβε ότι καλή η αντίσταση αλλά για το βιογραφικό σου. Άποψη που έγινε εντονότερη αργότερα όταν παρεισέφρησαν στοιχεία πατρίδας και θρησκείας στην ιδεολογία του.
Εξάλλου οι καταγωγές και οι επιρροές του Χρύσανθου δεν είχαν ποτέ καμιά σχέση με τους επαναστάτες της αριστεράς.

Γεννημένος το 1958, στην Αμερική, αφού πέρασε από το κολλέγιο Αθηνών και επί Χούντας από την τότε Νομική (όπου αποφοίτησε το 1980), με ενδιάμεσο σταθμό το London School of Economics, επέστρεψε στην Αμερική με τις «ευλογίες» του αρχιεπισκόπου Ιακώβου. Έχει ήδη αντιληφθεί ότι οι διάφορες θεωρίες και ιδεολογίες είναι αναλώσιμα υλικά για να απασχολούνται οι κουτοί που χειροκροτούν και ακολουθούν σε τρίτους και τέταρτους ρόλους τους διαχειριστές της εξουσίας. Τους πραγματικούς πολιτικούς. Πολύ αμερικάνικη άποψη για την πολιτική.

Στην δεύτερη πατρίδα του, την Αμερική σπούδασε για πολλά χρόνια στο “City University of New York” και στη συνέχεια στο “Courant School of Applied Mathematics”. Πήρε πτυχία και διδακτορικά σε πολύ προχωρημένους τομείς, όπως Θεωρίες ορθολογικών επιλογών και ορθολογικών προσδοκιών, θεωρίες χάους, παιγνίων, γραμμικού προγραμματισμού και ελέγχου. Πολύ real liberal politics σπουδές για κάποιον που το παίζει επαναστάτης, πρώην αριστεριστής, επαγγελματίας χρηματιστής, τουρκοφάγος και μακεδονομάχος!...! Πολύ περίεργα ….. ορθολογικά παίγνια, εκτός και αν συνεχίζει τους πειραματισμούς του πάνω στις πρακτικές εφαρμογές της θεωρίας των εθνικών παιγνίων δια μέσου της θεωρίας του ελληνικού χάους!...!
Ιδίως όταν αφήνει υπονοούμενα εναντίον των «φονιάδων των λαών» που δεν είναι άλλοι από τους Αμερικάνους φυσικά. Πού περίεργα «παιγνία»…. διεθνούς χάους και επικίνδυνων συναλλαγών….

Είναι εντυπωσιακή η πρακτική εφαρμογή των θεωριών του στο «Δίκτυο 21». Ένα δίκτυο που αποτελεί την εφαρμογή των σπουδών του στην πράξη της ελληνικής πολιτικής, διατηρώντας την αναπτυγμένη επιθετικότητα της αριστεράς (απωθημένο της Β’ Πανελλαδικής) εναντίον κάθε διαφωνούντα. Ο διαφωνούντας φταίει πάντα!
Οι σπουδές στο πεζοδρόμιο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ολοκληρώθηκαν στα αμερικάνικα πανεπιστήμια. Η αριστερά ενώθηκε με τον εθνικισμό, ένα ιδεολογικό ρεύμα που εμφανίζεται πολύ πριν τον Λαζαρίδη σε γραφικές αριστερές κουλτουριάρικες οργανώσεις και προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως της 17Ν. Υπάρχει και ένας ενδιάμεσος σταθμός στην «αριστερή ορθοδοξία» της περιόδου 1985-90.

Μετά το 1995 η εθνικιστική αριστερά εμφανίζεται τρομαγμένη μέχρι την εμφάνιση του «Δικτύου» που νομιμοποίησε την ύπαρξή τους με τη συμμετοχή σε αυτό πολλών πολιτικών προσωπικοτήτων. Ποτέ δεν έγινε όμως ισχυρό ιδεολογικό ρεύμα, μέχρι την εκλογή του Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ, οπότε οι Δεξιοί νεοδημοκράτες πίστεψαν ότι βρέθηκε η φόρμουλα να απεμπλακεί η δεξιά από την Μητσοτακική μειοψηφία των Χανίων και τους φιλελεύθερους, μέσω της εξτρίμ εθνικιστικής αριστεράς του Λαζαρίδη.

Οι άνθρωποι που καταγγέλλουν τον φιλελευθερισμό ως μετάλλαξη, επιχειρούν ακόμα μεγαλύτερη τροποποίηση του δεξιού DNA δια μέσου του αριστερού εθνικισμού. Ο εθνικισμός επιστρέφει στη Δεξιά αναβαπτισμένος στην κολυμβήθρα της Αριστεράς. Μια διαδικασία πραγματικής μετάλλαξης που μόλις ξεκίνησε και έχει τις απαρχές της στις αμερικάνικες σπουδές του Χρύσανθου!...!
Το αστείο είναι ότι όλοι αυτοί προσπαθούν να αποφύγουν τη μετάλλαξη του φιλελευθερισμού «απελευθερώνοντας» τη ΝΔ και ….τη χώρα, από τον Μητσοτακισμό και τις «φιλελεύθερες μειοψηφίες των Χανίων»…. Οι εχθροί της Δεξιάς θα κατηγορούνται ολικά ως νέο-φιλελεύθεροι και στον «ιερό» σκοπό θα συμμετέχουν πολλά ακροδεξιά αλλά και αριστερά έντυπα (βλέπε «Έθνος» του Μπόμπολα!)…

Ο Χρύσανθος αναρωτιέται, πως είναι δυνατόν η παρουσία του Σαμαρά να σηματοδοτεί «στροφή προς τα δεξιά»! Ανακατώνει στη θεωρία του όλα τα πολτικά συστήματα και αυτό το εκρηκτικό πολιτικό μίγμα που προτείνει θα υποστεί φυσικά την κριτική μας. Κυρίως όμως θα υποστεί την κριτική μας διότι αποτελεί πλέον, δίπλα στο Σαμαρά, μηχανισμό εξουσίας και διότι η οποιαδήποτε κριτική στο πρόσωπό του ενοχλεί αφάνταστα τους εθνικιστικούς και αντιμητσοτακικούς ομόκεντρους κύκλους που περιστρέφονται γύρω από το νέο πρόεδρο της ΝΔ. Οπότε έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους να επικεντρώσουμε την κριτική μας στο μπλοκ αυτών των περίεργων εθνικιστικών μηχανισμών.
….. Συνεχίζεται.
oμάδα magazino

Δεν υπάρχουν σχόλια :