Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Γύρω - γύρω όλοι και στη μέση η διαφθορά

Συναίνεση για την αντιμετώπιση της διαφθοράς προέκυψε από τη χθεσινή δίωρη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Το σύνολο σχεδόν των εκπροσώπων των κομμάτων αποδέχθηκε τη βασική θέση που εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου ότι η αντιμετώπιση της διαφθοράς και η διαφάνεια αποτελούν μείζονα ζητήματα εθνικής σημασίας. Μάλιστα, η συνάντηση έληξε με πρόταση από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, την οποία αποδέχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, να πραγματοποιηθεί σύντομα ανοικτή συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών, για τη διαφθορά και τη διαφάνεια.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ, περί τα τέλη Μαρτίου- αρχές Απριλίου, θα έρθει και το FΒΙ α λα ελληνικά, το σώμα «Ράμπο», το οποίο θα ... ...αντιμετωπίσει τη λαθρεμπορία καυσίμων, τις παράνομες προμήθειες στα νοσοκομεία και τα κρούσματα διαφθοράς σε υπηρεσίες του Δημοσίου. Τη δημιουργία της νέας υπερ-υπηρεσίας ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Από τη λειτουργία της, στελέχη του υπουργείου υπολογίζουν ότι θα προκύψουν επιπλέον έσοδα δέκα δισ. ευρώ μέσα στο επόμενο έτος, ενώ θα την επανδρώσουν εκτός από αστυνομικοί, λογιστές, πολεοδόμοι και όποια άλλη ειδικότητα κριθεί απαραίτητη.

ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΕΣ είναι οι Βρυξέλλες, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι αγορές και ο διεθνής Τύπος απέναντι στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς θεωρούν πως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας χρειάζεται μία θεραπεία- σοκ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το επιτόκιο δανεισμού ανέβηκε στις 2,5 μονάδες, προκαλώντας απογοήτευση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Πάντως, ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό της Ελλάδας «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

ΧΘΕΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Παπανδρέου έστειλε μήνυμα μηδενικής ανοχής στα ρουσφέτια και τις πελατειακές σχέσεις, καθώς έκανε δεκτή την παραίτηση που του υπέβαλε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας. Κι αυτό διότι διέρρευσαν στο Διαδίκτυο σημειώματα του πολιτικού του γραφείου με τα οποία ζητούσε την απόσπαση ή τη μετάθεση σε διάφορες υπηρεσίες, στρατιωτών και αστυνομικών.
TA NEA On-line - [ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ] Γύρω - γύρω όλοι και στη μέση η διαφθορά

Δεν υπάρχουν σχόλια :