Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Από γκάφα σε γκάφα πάει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης. Στις πόσες καίγεται;

Χρύσανθος ο Γκαφατζής!
Σταματημό δεν έχουν οι γκάφες που προέρχονται από το περιβάλλον Σαμαρά. Αποδίδονται μάλιστα στον προσωπικό φίλο και σύμβουλο του πρωθυπουργού στον Χρύσανθο Λαζαρίδη, ο οποίος και εκφράζει την προσωπική στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά!
Μέσα σε λίγες πάντως μέρες του ... 


καταλογίζουν (κυρίως απ' το εσωτερικό της ΝΔ) τρεις τουλάχιστον μεγάλες γκάφες:
Πρώτη: η πληροφορία ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταφέρει προσωπική επιστολή του Αντώνη Σαμαρά στους ευρωπαίους εταίρους του, ήταν η πρώτη μεγάλη γκάφα. Από που κι' ως που, ο Κάρολος Παπούλιας, ο ανώτερος άρχοντας, υποβαθμίζεται σε ταχυδρόμο "της Κηφισιάς"; Ο Χρύσανθος, από όπου και "έφυγε" η πληροφορία, δεν μπόρεσε μετά να τα μπαλώσει. Φυσικά και για την μεταφορά της επιστολής Σαμαρά χρησιμοποιήθηκαν τα νόμιμα κανάλια., που είναι η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες. Δυστυχώς(για τον Χρύσανθο) στις αρμοδιότητες του Προέδρου δεν συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά επιστολών ...

Δεύτερη Γκάφα: η επίσημη εκπροσώπηση του Αντώνη Σαμαρά από τον "αντ' αυτού" και "δεξί χέρι" του πρωθυπουργού ... Δημήτρη Αβραμόπουλο. Γκάφα που επίσης αποδόθηκε στον Χρύσανθο. Μόνο που αγνοούσε ότι στις Συνόδους κορυφής η εκπροσώπηση της χώρας πραγματοποιείται μόνο σε ανώτερο επίπεδο.

Τρίτη Γκάφα: η τρίτη γκάφα και φαρμακερή αφορά το μάτι του Πρωθυπουργού. Από τον Χρύσανθο διέρρευσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα μπορέσει να ασκήσει τα καθήκοντά του, λόγω της άσχημης κατάστασης της υγείας του και οι γιατροί επιπλέον δεν του επιτρέπουν να αναλάβει τόσο δύσκολα καθήκοντα. Η "πληροφορία" προκάλεσε απρόβλεπτες και πολύ σημαντικές παρενέργειες. Η Ελλάδα παρουσιάζεται ακυβέρνητη και υπάρχει μια αίσθηση διάλυσης σε μια πάρα πολύ δύσκολη ιστορικά στιγμή. 
Στην κυβέρνηση και την κοινωνία επικράτησε(και επικρατεί) ανασφάλεια και είναι σίγουρο ότι δεν έγινε η κατάλληλη διαχείριση της πρώτης κρίσης που ξέσπασε με αφορμή την ευαίσθητη υγεία του πρωθυπουργού. Θα μπορούσαν να διαχειριστούν πολύ καλύτερα την κρίση αυτή και να μην προκληθούν τέτοιες παρενέργειες ...

Δεν υπάρχουν σχόλια :