Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ιδού η απορία: «Με ποια κόμματα θα κυβερνήσει τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ»;

Το αδιέξοδο είναι δεδομένο, είτε η Ν.Δ. έρθει πρώτο κόμμα, είτε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, και η μόνη λύση είναι η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, αλλά για να γίνει χρειάζεται να σπάσει η τεχνητή πόλωση Ν.Δ.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α, να βγει ισχυρό το ΠΑΣΟΚ και να ...


αναδειχθεί στον πόλο της ευθύνης, υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια του διαλόγου που είχε με νέους της Θεσσαλονίκης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το ΠΑΣΟΚ, είπε, δεν θέλει κυβερνητικές καρέκλες-ας τις πάρουν άλλοι να δουν τη γλύκα- αλλά «υπάρχουμε χάριν της πατρίδας». Καταλόγισε προκλητική συμπεριφορά, αλαζονεία και μικρομεγαλισμό στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, επειδή προβάλλει το δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α» και τόνισε πως αν και αυτοπροσδιορίζεται ως ριζοσπαστική δύναμη προκαλεί συντηρητική συσπείρωση και διακατέχεται από κρατισμό και συντεχνιασμό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στον κ. Τσίπρα για την πρωτοβουλία του να καλέσει σε συνάντηση τους πρέσβεις της G 20. Στη G 20 η Ελλάδα εκφράζεται μέσω της Ε.Ε. και πρέπει να γίνονται υπεύθυνες κινήσεις για να μας παίρνουν οι ξένοι στα σοβαρά, τόνισε,ενώ διατύπωσε αμφιβολίες κατά πόσον ο κ. Τσίπρας γνώριζε τις θέσεις των χωρών που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση.

«Με ποια κόμματα θα κυβερνήσει τη χώρα», αναρωτήθηκε για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «Με το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει, το ΚΚΕ δεν δέχεται, με τη ΔΗΜ.ΑΡ υπάρχουν προβλήματα. Με τον Καμμένο θα κυβερνήσει;»
Για τον κ. Κουβέλη σημείωσε ότι μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου αρνήθηκε να γίνει πρωθυπουργός και να προωθήσει την απαγκίστρωση της χώρας από το Μνημόνιο. Το ΠΑΣΟΚ θα απευθυνθεί και πάλι στη ΔΗΜ.ΑΡ, αλλά αυτή από την πλευρά της πρέπει να αποσαφηνίσει τη θέση της.

Απαντώντας στις κατηγορίες του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, για την υπογραφή που έβαλε στη δανειακή σύμβαση, δήλωσε υπερήφανος, διότι είναι ο μόνος υπουργός Οικονομικών σε δύο αιώνες που μείωσε το χρέος, και αναρωτήθηκε τι έχει προσφέρει στη χώρα ο κ. Καμμμένος.

Διατύπωσε προβληματισμό και για το νέο πολιτικό προσωπικό της χώρας και παρατήρησε: «Ποιο είναι το νέο πολιτικό προσωπικό; Ο Κασιδιάρης, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α; Εχετε αξιολογήσει την αισθητική, τις ικανότητες, τις προσωπικές διαδρομές και τις απόψεις αυτού του προσωπικού;»

Σε ότι αφορά το σχέδιο ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το νέο ΠΑΣΟΚ θα είναι το κόμμα της νέας γενιάς, χωρίς μηχανισμούς, παράγοντες και βαρόνους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις από νέες και νέους για την ανεργία, τα προβλήματα όσων θέλουν να κάνουν επιχειρήσεις, την υπερχρέωση των νοικοκυριών και άλλα ζητήματα που τους απασχολούν.

Προανήγγειλε ότι στην αυριανή διακαναλική συνέντευξη Τύπου θα παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την απώτερη μείωση του χρέους.

Κατά την άφιξη του στο δημαρχείο τον κ. Βενιζέλο υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :