Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Οι Έλληνες δίνουν την εντύπωση ότι διαπραγματεύονται μεταξύ τους, σαν να μην υπάρχουν άλλα 16 Κοινοβούλια στην Ευρωζώνη

Στην Κομισιόν συζητάνε όλα τα σενάρια για την ημέρα μετά τις εκλογές. 
Εκεί που δεν υποχωρούν είναι η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας και οι δεσμεύσεις της Ελλάδας για μηδενισμό των ελλειμμάτων και αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Η συνέχιση της ...


χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να συνεχιστεί σε περίπτωση μη τήρησης των δεσμεύσεων. Ενδεχομένως η Ελλάδα να αρνηθεί μονομερώς να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. 
Με τον εκβιασμό ότι έτσι θα προκληθούν προβλήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, οπότε και οι Ευρωπαίοι θα τρέξουν να "πληρώσουν" για να μην προκληθούν περεταίρω ζημιές στην ευρωζώνη. Κουτοπόνηρες σκέψεις κάποιων Ελλήνων που δεν έχουν αντίκρισμα. 
Γιατί η Ευρωζώνη έχει λάβει τα μέτρα της και έχει κάνει τις απαραίτητες τεχνικές προετοιμασίες, ώστε να απορροφήσει τους κραδασμούς σε περίπτωση "εξόδου". 
Άσε που οι περισσότεροι Ευρωπαίοι οικονομολόγοι άρχισαν να βλέπουν θετικά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μια και τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να ανοίξει και να επιταχύνει τις διαδικασίες τραπεζικής, οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης της υπόλοιπης Ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :