Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ρωτήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να κυβερνήσει;

του Χάρη Παυλίδη
Ακριβώς δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Πολλοί φοβούνται ότι έρχεται το τέλος της χώρας στην περίπτωση που… έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Μήπως όμως ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται περισσότερο να ...



αναλάβει τις τύχες της χώρας από αυτούς που φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ;

Να λοιπόν μια παράμετρος την οποία θα πρέπει να σκεφθούμε σοβαρά πριν ο φόβος μεγιστοποιήσει το πραγματικό εκτόπισμα του ΣΥΡΙΖΑ στη κοινωνία, και πριν ακόμα φθάσουμε στις κάλπες, αναδειχθεί κυβέρνηση δια της περιρρέουσας ατμόσφαιρας.

Αν οι πολίτες πιστεύουν ειλικρινά ότι αυτοί που υπόσχονται την αλλαγή δεν έχουν σχέση με εκείνους που εμπόδιζαν τις αλλαγές, οφείλουμε να τους θυμίσουμε ότι πλην των 12 συνιστωσών, υπάρχει και μια 13η. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και η υπουργός που εμπνεύστηκε το «Λεφτά υπάρχουν», ενώ επί υπουργίας της υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο.

Πρόσφατα, σε συνέντευξή του, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια διαπίστωση αλλά κανείς δεν έδωσε τη δέουσα σημασία. Είπε: «Μας ωφέλησαν τα λάθη των αντιπάλων μας». Αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κίνημα διαμαρτυρίας που τροφοδοτήθηκε από λάθη των άλλων. Και δυστυχώς ενισχύεται συνεχώς από λάθη που προκαλεί ο φόβος για μια πραγματικότητα την οποία αρνούμαστε να την αντιμετωπίσουμε.

Αντί να τους τρομοκρατήσουμε με τα ίδια τους τα λόγια, τις υποσχέσεις τους και τα συνθήματά τους, γενικώς αντί να τους φέρουμε αντιμέτωπους με το «πρόγραμμα- πάρε κόσμε», εμείς τους αντιμετωπίζουμε ως «επαναστάτες» που έρχονται να καταλάβουν τη Σιέρρα Μαέστρα.

http://www.statesmen.gr//democrazy

Δεν υπάρχουν σχόλια :