Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Οι Συριζαίοι δεν αστειεύονται! Θα ρίξουν πυρηνικά στην Ευρώπη!

Πυρηνικά // ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Στη ρητορική, αλλά και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μια εμμονή με την ιδέα επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους. Προαναγγέλλεται η ...



προσφυγή σε διεθνή λογιστικό έλεγχο, κάτι που υποδηλώνει ότι αυτά που χρωστάει η χώρα μπορεί να είναι και λιγότερα. Οπότε γιατί να πληρώνει «κερατιάτικα»; Ωραίο ως ιδέα. Ας δούμε όμως πόσο ωραίο είναι και ως πράξη.

Ας πούμε ότι μια «κυβέρνηση της Αριστεράς» τα βάζει μπροστά όλα αυτά. Σταματάει να πληρώνει το χρέος και βρίσκει τρόπο να πραγματοποιήσει αυτό που ονομάζει «λογιστικό έλεγχο». Ταυτοχρόνως σταματάνε και οι μεταρρυθμίσεις, δεν γίνεται καμία ιδιωτικοποίηση, αλλά αντίθετα προωθούνται επανακρατικοποιήσεις, αυξάνονται πάλι μισθοί, συντάξεις και επιδόματα και, φυσικά, κλείνουν τα σύνορα για την τρόικα.

Τι ακριβώς περιμένουν να συμβεί στη συνέχεια όσοι τα εισηγούνται όλα αυτά; Ενα ενδεχόμενο είναι να πάνε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που αποφάσισαν να δανείσουν την Ελλάδα έως το 2015 για να μην καταρρεύσει και να πουν στα Κοινοβούλιά τους, που ενέκριναν αυτά τα δάνεια:

– Κοιτάξτε οι Ελληνες, παρά το PSI, θέλουν να ξαναμετρήσουν τα δάνεια και μέχρι τότε δεν θα τα εξυπηρετούν. Αλλά εσείς πρέπει να ψηφίσετε ότι θα συνεχίσουμε να τους δανείζουμε, γιατί είναι ζόρικοι και μπορεί να κάνουν ζημιά στο ευρώ.

Τι φαντάζονται άραγε ότι θα πουν τα Κοινοβούλια; Θα εγκρίνουν είτε από αλληλεγγύη είτε από… φόβο; Και θα συνεχίσουν οι χώρες τους να στέλνουν στην Ελλάδα τα λεφτά των δικών τους φορολογουμένων;

Πιστεύει κανείς ότι αυτό είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο; Οτι μπορεί να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα; Τους περνάει από το μυαλό να πουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που λογοδοτούν στους λαούς τους:

– Δεν μας χρωστάτε τίποτε, σας τα χαρίζουμε όλα. Αλλά σε αυτό το τραπέζι δεν θα ξανακαθήσετε.

Νομίζουν κάποιοι ότι είναι αδιανόητη αυτή η εξέλιξη; Οτι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν άλλη λύση από το να σκύψουν το κεφάλι και να υιοθετήσουν τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ; Μακάρι να είναι έτσι, αλλά χλωμό δείχνει. Οσο για την εκπληκτική θεωρία ότι «και οι δύο πλευρές κρατάμε πυρηνικά όπλα», θα ήταν ευχής έργο να μην έχουν κατά νου αυτό που έλεγε ένας ακροδεξιός αμερικανός γερουσιαστής: «Ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγούμε από τα πυρηνικά είναι να τα χρησιμοποιήσουμε».

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :