Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Εκατό μέρες για τον τουρισμό

της Λώρης Κέζα
Αν πιστέψουμε τα κουτσομπολίστικα πόρταλ, η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη εργάστηκε σκληρά ακόμη και την ημέρα του γάμου της. 
Πήγε στην ολομέλεια της Βουλής, κατόπιν στην επιτροπή Εξωτερικών και ...


Άμυνας, κατόπιν στην εκκλησία. Παρά την κούραση, λένε, υπήρξε εκθαμβωτική νυφούλα. 
Δεν μπορούμε να αντισταθούμε στη λογοκλοπή_ αντιγράφουμε verbatim τους καθ’ ύλην αρμόδιους (gossip-tv.gr): «Tο νυφικό, ιδιαίτερα κομψό, της πρόσδιδε έναν παρισινό αέρα, ενώ το κομψό χτένισμα με τα μαλλιά τραβηγμένα πίσω και το τούλινο πέπλο συμπλήρωναν το μπαρόκ ύφος». 
Η Espresso απεκάλυψε πριν λίγα χρόνια τα 30 μυστικά της. Μεταφέρουμε δυο αποκαλύψεις: «Δεν της αρέσουν τα αυστηρά ταγεράκια και τα κοστούμια. 
Ακολουθεί τη μόδα και προτιμά να φορά αεράτα, φαρδιά πεντελόνια, αέρινα φορέματα, τοπ και πουκάμισα». Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται η πολιτική σύμπτωση: «Εχει τον ίδιο κομμωτή με την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Βαλεντίνο».

Τα φαρδιά παντελόνια και τα κομψά χτενίσματα δεν αρκούν για να εκλεγεί κάποια στη Βουλή πόσω μάλλον για να διοριστεί υπουργός_ η μόνη γυναίκα υπουργός στο σερνικό περιβάλλον της νέας κυβέρνησης. 
Μάλλον μέτρησαν οι σπουδές: νομική στην Αθήνα, πρώτο μεταπτυχιακό στο Εμπορικό Δίκαιο στο King's College του Λονδίνου, δεύτερο μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις στο Tufts της Βοστόνης. 
Αυτό που της έμεινε από την αμερικανική εμπειρία είναι η εξαγγελία σχεδίων άμα τη αναλήψει υψηλών καθηκόντων. Μόλις ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο, είπε ότι θα εφαρμόσει στον τουρισμό «πρόγραμμα εκατό ημερών». 
Τίποτε απτό δεν παρουσιάστηκε μετά την ελαφρώς γενικόλογη δήλωση: «Ο τουρισμός να γίνει κεντρικός πυλώνας της οικονομίας και πρωταγωνιστής της οικονομίας. Μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Θα δουλέψουμε συλλογικά».

Ο διορισμός της κυρίας Κεφαλογιάννη ενέπνευσε τα social media: το Τwitter πλημμύρισε υποτιμητικά σχόλια. Αρκετά από αυτά ήταν σεξιστικά, κατά τα ειωθότα (όποτε μια γυναίκα αποκτήσει αξίωμα, αναφέρονται στον σωματότυπό της). 
Τα περισσότερα σχόλια αφορούσαν την προνομιακή μεταχείριση που της επεφύλαξε η ίδια η ζωή. Δεν φτάνει που είναι κόρη βουλευτή οπότε αυτοδικαίως κληρονομεί την έδρα, ελέω ψηφοφόρων ολιγαρχίας. 
Η κυρία Κεφαλογιάννη έχει ταυτόχρονα βαρύ μητρώνυμο. Βαρδινογιάννη, και τα σκυλιά δεμένα. Ανάμεσα στα καλά της οικογενείας, ο μπάρμπας ο καναλάρχης. Εγγύηση για την εκλογή. Με τέτοιο θείο θα γινόταν υπουργός ακόμη και ο ετεροθαλής αδελφός του Αντρέα.

Για την κυρία Κεφαλογιάννη η κρίση είναι η μεγάλη ευκαιρία. Λίγο να αυξήσει τους δείκτες, ελάχιστα να βελτιώσει την εικόνα της χώρας θα πάρει τα εύσημα της βελτίωσης των τουριστικών δεδομένων. 
Σε προσωπικό επίπεδο, επειδή δείχνει να εκνευρίζεται με την αμφισβήτηση που υπάρχει στο πρόσωπό της (απαντά στα σχόλια) θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την όποια αξία της. 
Είπε ότι θα φτιάξει την κατάσταση σε εκατό μέρες. Οι πέντε ήδη πέρασαν παρεκτός αν μιλούσε για εκατό εργάσιμες.

Πηγή : ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :