Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

«Αλλα λόγια» για τις καταθέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της 17Ν

«Σκοτεινά συμφέροντα» και «διαπλοκή» βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από όσα δημοσιεύθηκαν μετά τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη. Αμφισβήτησε ο Π. Σκουρλέτης την έρευνα της Βουλής για τη Siemens.
Επίθεση κατά των «ΝΕΩΝ» για το ...


πρωτοσέλιδο και το σχόλιο στις εσωτερικές σελίδες.
Εντονα αντέδρασε χθες το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ στα δημοσιεύματα που ακολούθησαν τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία υπέδειξε πέντε από τα 19 σημερινά στελέχη της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης καθώς και άλλα στελέχη δεν απέφυγαν να δαιμονοποιήσουν σκοτεινά συμφέροντα και τη «διαπλοκή», μιλώντας μεταξύ των άλλων και για το προχθεσινό δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ».
Ο κ. Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ που εγκαινίασε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του, στην Κουμουνδούρου, είπε ότι «το πρωτοσέλιδο των “ΝΕΩΝ” και το σχόλιο του Γιώργου Παπαχρήστου είναι πέρα από κάθε δεοντολογία, σηκώνουν μάλιστα και μηνύσεις» – για να προσθέσει ότι δεν είναι στην κουλτούρα τους να καταφεύγουν στα δικαστήρια.
Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real FM, είχε αποδώσει ευθύνες στην κ. Μπακογιάννη την οποία κατηγόρησε ότι στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν αναίρεσε τις κατηγορίες που της είχε απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας, που την είχε αποκαλέσει αντιπρόσωπο της Siemens. Οταν μάλιστα στον κ. Σκουρλέτη επισημάνθηκε πως η υπόθεση της Siemens διερευνήθηκε στη Βουλή, εκείνος διερωτήθηκε: «Πιστεύει κανείς ότι έκανε τη δουλειά της η Βουλή;».
Υπενθυμίζεται ότι στο προχθεσινό φύλλο της εφημερίδας μας (χθες δεν κυκλοφόρησαν εφημερίδες λόγω της 24ωρης απεργίας της ΕΣΗΕΑ) υπήρχε ο πρωτοσέλιδος τίτλος: «Ντόρα Μπακογιάννη: ποιους από τον ΣΥΡΙΖΑ έδειξε για τη 17Ν», που παρέπεμπε στη σελ. 13. 
Εκεί, κάτω από τον τίτλο «Πόλεμος για τους μάρτυρες υπέρ της 17Ν» και τον υπότιτλο «Η Ντόρα Μπακογιάννη κατήγγειλε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν υπερασπιστεί τους κατηγορουμένους», φιλοξενήθηκαν μικρά πορτρέτα των προσώπων που είχαν καταθέσει στη δίκη και η σύνοψη ή ενδεικτικές φράσεις των επιχειρημάτων τους. Τα πρόσωπα μιλούν με τα λόγια τους και οι αναγνώστες μπορούν να κρίνουν αν είναι βάσιμα ή όχι όσα είπε η κ. Μπακογιάννη.

Οι άλλες άντιδράσεις. Δήλωση κατά του δημοσιεύματος των «ΝΕΩΝ» έκανε χθες και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας Ζωή Κωνσταντοπούλου, που κάνει λόγο για υπερασπιστές προσώπων τα οποία αθωώθηκαν όπως ο Γιάννης Σερίφης. Η κ.Κωνσταντοπούλου
δεν απέφυγε, επίσης, να κάνει μάθημα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παραλείποντας από την πλευρά της να πει ότι μάρτυρες είχαν προσέλθει και για την υπεράσπιση άλλων προσώπων που κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο και καταδικάστηκαν.
Από την πλευρά του, σε δική του ανακοίνωση, ο Βένιος Αγγελόπουλος αναφέρει ότι ο ίδιος είχε υπερασπιστεί τον Γιωτόπουλο και εκτιμά ότι κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά του, «μαζί με άλλους, για να πλήξουν πολιτικά την Αριστερά και ειδικότερα τον ΣΥΡΙΖΑ». Επίσης, αναφερόμενος στον Τύπο που επικρίνει τη στάση του συλλήβδην, κάνει λόγο για «αρχιερείς της μίζας, της διαπλοκής και των μυστικών κονδυλίων».

Τι είχε καταθέσει ο Βένιος Αγγελόπουλος
Ο ΒενιΟς Αγγελόπουλος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν από τους πρώτους μάρτυρες υπεράσπισης της 17Ν. Μεταξύ άλλων είχε καταθέσει και τα εξής, όπως αποδεικνύεται από τα πρακτικά της δίκης:
«(...) Δεν μπορεί να έχει κανένας την ίδια αντιμετώπιση απέναντι σε μια οργάνωση η οποία αποκαλείται, και είναι –άσχετο αν ευοδώθηκε ή όχι η δράση της –, είναι μία οργάνωση επαναστατική η οποία απέτυχε να κάνει την επανάσταση την οποία ευαγγελιζόταν».
«(...) Για τα θύματα τα ίδια πρώτα απ’ όλα και για τους οικείους των θυμάτων, αυτά είχαν προφανώς βαρύτατες επιπτώσεις όπως κάθε ανθρωποκτονία. Αλλά στην πολιτική ζωή του τόπου (...) θεωρώ ότι δεν είχαν εμβέλεια. Γιατί; Διότι εκ του αποτελέσματος, εάν μία επαναστατική οργάνωση πιστεύει ότι σκοτώνοντας ένα άτομο τον χρόνο θα σκοτώσει όλους όσους ενέχονται στο πλέγμα της εξουσίας και αν το πλέγμα της εξουσίας περιλαμβάνει 10.000 άτομα, τότε σε 10.000 χρόνια θα ξοφλήσει, είναι απλά μαθηματικά Δημοτικού. Επομένως, δεν είναι το να σκοτώνεις έναν τον χρόνο που θα φέρει την επανάσταση, αλλά το να βρεις μιμητές. Μιμητές όμως δεν βρέθηκαν (...)»

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :