Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ανακοινώθηκε και επίσημα ο καθηγητής Γ. Μπήτρος ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Συμμαχίας

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, παρουσίασε σήμερα τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος καθηγητή Γιώργο Μπήτρο. 
Αμέσως μετά την ...


ανακοίνωση η Ντόρα Μπακογιάννη κα ο καθηγητής Γιώργος Μπήτρος προχώρησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:
Ντόρα Μπακογιάννη: 
«Είμαι όχι μόνο περήφανη, αλλά και ευτυχής γιατί η Δημοκρατική Συμμαχία πιστή σε αυτό που έχει εξαγγείλει, δηλαδή να έχει στην επόμενη Βουλή ανθρώπους χρήσιμους και απαραίτητους για το αύριο της Ελλάδας, σας ανακοινώνω σήμερα ότι ο καθηγητής Γιώργος Μπήτρος, άνθρωπος γνωστός στο χώρο της οικονομίας, διακεκριμένος οικονομολόγος, μελετητής της ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας και γνώστης των μεθόδων που θα χρειαστούν για την ανάπτυξη, δέχθηκε να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Για εμάς είναι πολύ σημαντικό, διότι στη Δημοκρατική Συμμαχία ο κ. Μπήτρος θα μπορεί να συνεργαστεί με σειρά άλλων στελεχών που πιστεύουν στη φιλελεύθερη αντίληψη, που πιστεύουν στην ανάγκη της οικονομίας της αγοράς, όπως οι δύο πρώην πρόεδροι της Φιλελεύθερης Συμμαχίας ο Φώτης Περλικός και ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης καθώς και ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών ο Δημήτρης Σκάλκος. Όπως γνωρίζετε του «Φόρουμ για την Ελλάδα» ηγείται ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.
Για εμάς είναι τιμή, είναι χαρά που με όλα αυτά τα στελέχη τα οποία μπορούν αύριο όχι μόνο να είναι χρήσιμα και απαραίτητα στη νέα προσπάθεια που θα χρειαστεί να κάνει η χώρα, θα δώσουμε μαζί τον αγώνα για μια Ελλάδα διαφορετική με κεντρικό μας μήνυμα «Φταίει το κράτος. Όχι εσύ. Άλλαξέ το.»

Γιώργος Μπήτρος: 
«Αποδέχθηκα με χαρά την τιμητική πρόσκληση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη να ηγηθώ του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κινήματος.
Αφιέρωσα πολλά χρόνια από τη ζωή μου για να πείσω τους συμπατριώτες μας ότι η χώρα έχει ελπίδα. Η χώρα έχει αστείρευτες δυνατότητες οι οποίες αναμένουν μια πολιτική δύναμη να δημιουργήσει τις θεσμικές προϋποθέσεις για να αναδειχθούν.
Μια τέτοια πολιτική δύναμη είναι η Δημοκρατική Συμμαχία. Σ’ αυτό το συμπέρασμα με οδηγούν δύο διαπιστώσεις. 
Πρώτον, οι άοκνες και επιτυχημένες πρωτοβουλίες της Δημοκρατικής Συμμαχίας και εδώ και στην Ευρώπη, οι οποίες ανοίγουν το δρόμο της δημιουργίας και της εξόδου από την κρίση, και δεύτερον, οι προτάσεις και τα επιχειρήματά της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία ανανεώνει τον πολιτικό λόγο στην Ελλάδα και πείθει τους εταίρους μας στην ενωμένη Ευρώπη.
Γι’ αυτούς τους λόγους θα στρατευθώ στην υπόθεση αυτή με όλες μου τις δυνάμεις. Αλλά και για τους ίδιους λόγους καλώ το σύνολο των φιλελεύθερων και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας να συμπαραταχθούν μαζί μας.
Τη στιγμή αυτή, ο κατακερματισμός των φιλελεύθερων και οι προσωπικές στρατηγικές είναι αδιέξοδες και αντικειμενικά εξυπηρετούν αποκλειστικά τις συντηρητικές δυνάμεις.
Μόνο η Δημοκρατική Συμμαχία διαθέτει τη δυναμική που μπορεί να σπάσει το τείχος του εκλογικού νόμου και να φέρει στη Βουλή το λόγο και τις προτάσεις της ανανέωσης και της προοπτικής της χώρας μας στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια :