Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Μια υπόθεση, που αν δεν ήταν επικίνδυνη, θα ήταν εξόχως γελοία….

Ποιοι είναι αυτοί που δίνουν ποσοστό 3% ακόμα και 3,5% στην Χρυσή Αυγή σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις; Ποιοι είναι αυτοί οι πολίτες που ...


θέλουν τους φασίστες, τους ναζιστές, τους ομοφοβικούς, τους ρατσιστές, να έχουν λόγο στην Βουλή;
Ποια, αθέατη στα μάτια της Δημοκρατίας, τρύπα ήρθαν και κάλυψαν οι κουρεμένοι Χρυσαυγίτες;

Νέοι στην πλειοψηφία τους τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι άνθρωποι που έχουν υποστεί εθνικιστική πλύση εγκεφάλου, που χαιρετούν ναζιστικά, που παίρνουν μέρος στις διεθνείς συναντήσεις των απανταχού αδελφών κομμάτων, όπως το γερμανικό ναζιστικό ΝPD αλλά και το ιταλικό Forza Nuova.

Το σχέδιό τους να αλώσουν την δημοκρατία από τα μέσα, επενδύοντας στον φόβο και την ανασφάλεια των κατοίκων της Αθήνας, λειτούργησε.

Στις ευαίσθητες περιοχές του Αγ. Παντελεήμονα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, οι Χρυσαυγίτες χτυπούν ως …πρόσκοποι.

Συνοδεύουν τις ηλικιωμένες στην λαϊκή αγορά κουβαλώντας τα ψώνια τους, τις φρουρούν στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης των Τραπεζών.

Επίσης κάνουν επίσης επισκέψεις σε κορίτσια και αγόρια από την επαρχία, φοιτητές κυρίως που μένουν μόνοι, τους συστήνονται ευγενικά και αφήνουν την κάρτα τους λέγοντας: Οποιοσδήποτε σας πειράξει να μας τηλεφωνήσετε αμέσως…

Και ποια είναι η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής; Νοσταλγοί του Χίτλερ, του Μεταξά, του Μουσολίνι, του Δία, του Πάνα, των παπάδων, του Εωσφόρου;.. Μετέρχονται όλης της πινακοθήκης των τεράτων. Ένα συνονθύλευμα ηρώων και «ιδεολογιών» που κατατείνει στην εθνικιστική εμμονή.

Η Χρυσή Αυγή θα κατέβει μετά δόξης σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Τα ψηφοδέλτιά της κοσμούν ηρωικοί Ράμπο, απόστρατοι αξιωματικοί απ΄ όλα τα σώματα του Στρατού και της Αστυνομίας.

Αξιωματικοί «πατριώτες», που περιμένουν χρόνια τώρα το σύνθημα για το ντου στις χαμένες πατρίδες, που είναι …έτοιμοι με φούμο στο πρόσωπο και το μαχαίρι στο στόμα, για να επιβιβαστούν σε φουσκωτά και μια ασέληνη νύχτα να πηδήξουν με αλεξίπτωτα στο εχθρικό έδαφος… Αυτοί που χρόνια τώρα περιμένουν να γίνουν «ήρωες».

Μην αναρωτιέστε για το …πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής. Ας ξεκινήσουμε απ΄ τα παλιά. Θυμόσαστε το παιδικό εθνικοπατριωτικό τραγουδάκι της χούντας; «Εχω μια αδελφή κουκλίτσα αληθινή»; Ε αυτή την «κουκλίτσα» την θέλουν πίσω, δηλαδή την Β. Ηπειρο.

Θέλουν κι άλλα, μη σας πω και την Κωνσταντινούπολη… Να φύγουν τώρα οι Τούρκοι από τα κατεχόμενα και να σταματήσουν οι τουρκικές σειρές στην τηλεόραση…. Φυσικά να απελαθούν όλοι οι ξένοι και να τοποθετηθούν ξανά στα σύνορα, νάρκες διασποράς….

Και επειδή είναι «σοσιαλιστές» απαιτούν διαγραφή όλων των χρεών σε τράπεζες και εταίρους με συνοπτικές διαδικασίες.

Η υπόθεση, αν δεν ήταν επικίνδυνη, θα ήταν εξόχως γελοία.

Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής προσπαθεί να μαλακώσει την το αισθητικό προφίλ της -δεν πρέπει τώρα να παίζει με τα ποσοστά του κόμματος…

«Εμείς πιστεύουμε στο Εθνος, στο εθνικό κράτος». Και φυσικά δεν πιστεύουν στο δικαίωμα της σεξουαλικής επιλογής, θεωρώντας την ομοφυλοφιλία ανωμαλία.

Οσο για τις ναζιστικές χαιρετούρες τους, αποκλίνουν από εκείνες του Χίτλερ λέει ο Ηγέτης…

«Ο Χίτλερ ύψωνε το χέρι του κατά 90 μοίρες όταν χαιρετούσε, αλλά εγώ το υψώνω κατά 75 μοίρες, για να χαιρετίσω τον Απόλλωνα, τον θεό του Ηλιου»…

Μήπως ο Απόλλων, ο χρυσόμαλλος Φοίβος, αυτός ο υψινεφής θεός που τόσο είχε ταλαιπωρήσει -στέλνοντας τρέλα και μαντεία- τους μυθικούς μας ήρωες όπως την Κασσάνδρα ή τον Ορέστη, κάτι θέλει να πει και σ΄ αυτούς τους σύγχρονους ήρωες του Εθνους;..

Η μήπως κάτι θέλει να πει σε μας ο Απόλλων ή όποιος άλλος θεός; Του τύπου: Παιδιά κάντε κάτι να με σώσετε από τους τρελαμένους οπαδούς μου…

Δεν υπάρχουν σχόλια :