Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Καταστροφή! Άδεια τα ξενοδοχεία της Κρήτης για τo Πάσχα!

• Μόλις τέσσερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα ανοίγουν στο Ρέθυμνο
• Σημαντικά μειωμένα τα ποσοστά των κρατήσεων ενόψει της νέας καλοκαιρινής περιόδου
• Επιπτώσεις στον τομέα της ...


απασχόλησης για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους
Ελάχιστα είναι τα ξενοδοχεία που θα λειτουργήσουν στην Κρήτη την περίοδο του Πάσχα. Για πρώτη φορά στα χρονικά, αρχές Απριλίου ανοίγει τόσο μικρός αριθμός ξενοδοχειακών μονάδων με πολύ χαμηλό, μάλιστα, ποσοστό πληρότητας σε ολόκληρο το νησί, κάτι που απ’ ότι φαίνεται δεν σχετίζεται με το πρώιμο Πάσχα των Καθολικών (Κυριακή 8 Απριλίου) ή με την απουσία εσωτερικού τουρισμού για το Ορθόδοξο Πάσχα, αλλά με την οικονομική ύφεση στη χώρα μας, που πλήττει και τον τουριστικό κλάδο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ρέθυμνο θα λειτουργήσουν μόλις τέσσερα ξενοδοχεία την πασχαλινή περίοδο, κι αυτά με χαμηλά ποσοστά πληρότητας, καθώς ο κόσμος που θα έρθει στην Κρήτη από το εξωτερικό, είναι ελάχιστος.

Τα περισσότερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, μεσαίας και μεγάλης κατηγορίας, πρόκειται να λειτουργήσουν από τις 20 Απριλίου μέχρι τα τέλη του μήνα, ενώ τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα ανοίξουν τα υπόλοιπα ξενοδοχεία, μικρής κατηγορίας κυρίως.

Επιπλέον, σε πολλά ξενοδοχεία καταγράφεται σημαντική μείωση στις κρατήσεις, συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής περιόδου, ενώ τα περισσότερα ξενοδοχεία, τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη χώρα, έχουν ήδη αναγκαστεί να μπουν στη λογική του «κουρέματος τιμών», αφού οι πιέσεις από τους tour operators για προσφορές, είναι συνεχείς και επίμονες.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, προκειμένου να προσελκύσουν κόσμο και να μην αφήσουν κενές τις κλίνες τους το καλοκαίρι, τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου προσφέρουν τιμές μειωμένες κατά 15%-20%, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, οι προσφορές είναι ακόμη πιο δελεαστικές, καθώς αγγίζουν σε ποσοστό μέχρι και το 35%.

Επιπλέον, ο μεγάλος όγκος των κρατήσεων θα αρχίσει να μπαίνει στα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου και της Κρήτης γενικότερα, από εδώ και στο εξής, αφού το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας και η ρευστή οικονομική κατάσταση, έκαναν πολλούς Ευρωπαίους να στραφούν σε άλλους προορισμούς, φοβούμενοι μήπως ερχόμενοι στην Ελλάδα χαλάσουν οι διακοπές τους.

Στον τομέα των κρατήσεων, πολύ θετικά είναι τα μηνύματα από τη ρωσική και την ουκρανική αγορά και γενικότερα από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αφού οι κρατήσεις βρίσκονται αυτή την εποχή σε διψήφιο ποσοστό ανόδου, έναντι της περσινής σεζόν.

Δεν συμβαίνει το ίδιο, ωστόσο, με τις λεγόμενες παραδοσιακές αγορές, από όπου οι απώλειες είναι μεγάλες. Η μείωση των προκρατήσεων για την Ελλάδα αγγίζει ποσοστό 20% έως 30% σε Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία, ενώ στο 15% είναι το μέγεθος της κάμψης από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Όλα αυτά προκαλούν επιπτώσεις και στον τομέα της απασχόλησης στις ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιχειρηματιών του κλάδου, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που θα εργαστούν φέτος στο Ρέθυμνο, θα είναι λιγότεροι εν συγκρίσει με τα προηγούμενα χρόνια.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

(ασχετο με το θέμα)

Περιοδικό το site σου έχει πρόβλημα με τα RSS Feeds.

Κοίταξε το!