Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Προσοχή, κυκλοφορούν Μαυρογιαλούροι που δεν έχουν χρώμα!

Λένε πως ο λαϊκισμός δεν έχει ούτε χρώμα ούτε κόμμα. Θα έλεγα το ίδιο και η μικροπολιτική εκμετάλλευση της ανάγκης, του πόνου και της απελπισίας των πολιτών. Αντιγράφω από χθεσινές ...


δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα: «Παράταιροι με όσα συμβαίνουν στη χώρα μας είναι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της χρεοκοπίας και της τραγωδίας που ζει ο λαός μας. Και φτηνά είναι πια τα πολιτικά τους επιχειρήματα». 
Τα... ακριβά επιχειρήματα του κ. Τσίπρα, όπως τουλάχιστον τα ξεδίπλωσε χθες, περιλαμβάνουν κατά τον ίδιο «ρεαλιστικές» (..!) και «εφαρμόσιμες» (..!) προτάσεις του τύπου «πάγωμα των χρεών των αγροτών στις τράπεζες» και «να σταματήσει η παρακράτηση από την Αγροτική Τράπεζα των κοινοτικών ενισχύσεων για την εξόφληση δανειακών υποχρεώσεων αγροτών». 
Ή «διαγραφή του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων μιας επιχείρησης κατά ποσοστό αντίστοιχο της μέσης μείωσης του ετήσιου κύκλου εργασιών του κλάδου της εταιρείας κατά την τριετία 2009-2012»!
Εχει προηγηθεί δε και η περίφημη πρόταση για διαγραφή των οφειλών των χρεωμένων νοικοκυριών.
Αλλά, φευ, ούτε μία λέξη για το πού θα βρεθούν λεφτά για όλα αυτά. Θα έρθουν από τον ουρανό; Θα έρθουν από άλλη ήπειρο; Θα τα στείλει ο Τσάβες από τη Βενεζουέλα, όπως το περίφημο φθηνό πετρέλαιο που ΘΑ έφερνε με πρωτοβουλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Αγνωστο.
Συμπέρασμα: εκλογές έρχονται, προσοχή κυκλοφορούν Μαυρογιαλούροι ανάμεσά μας...
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Τα πασόκια μιλανε για μαυρογιαλούρο! Ενταξει, έχει χαθεί η μπάλα σ' αυτή τη χώρα.