Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Τελικά, πόσο αξιόπιστος και... φιλελεύθερος είναι ο κ. Στέφανος Μάνος;

Ο πρόεδρος της «Δράσης», κ. Στέφανος Μάνος διεκδικεί εσχάτως την... αποκλειστικότητα στο φιλελεύθερο κίνημα. 
Μάλιστα περιφέρει ως μέγιστο κατόρθωμα τη σύμπραξή του με ό,τι απέμεινε από τη ...


λεγόμενη «Φιλελεύθερη Συμμαχία» (ως γνωστόν, τα σοβαρότερα στελέχη της -μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος, Φώτης Περλικός- έχουν εδώ και πολύ καιρό προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία) που έψαξε πολύ και βρήκε ως νέο πρόεδρο τον... Βαλλιανάτο (ναι, τον πρώην «κολλητό» και «σύμβουλο» του Γιωργάκη...). Ίσως αυτό να ήταν και ο καταλύτης της συνεργασίας.
Η κοινή σχέση Μάνου και Βαλλιανάτου με τον Παπανδρέου. Γιατί ποιος ξεχνά, ότι το 2004 ο κ. Μάνος έσπευσε να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και να ενισχύσει την προσπάθεια του Γιώργου να μας κυβερνήσει; 
Τελικά, ο Γιώργος μάς κυβέρνησε και αναρωτιόμαστε αν τώρα πια ο Μάνος αισθάνεται υπερήφανος για τις τότε επιλογές του. Τις οποίες είχε στηρίξει δημοσίως με... ευφάνταστες μεθόδους (στα όρια του γραφικού), όταν έβγαινε με τα τουβλάκια Lego στα κανάλια για να μας πείσει πως ο Γιώργος ήταν ο... καταλληλότερος!!! 
Το παρασκήνιο της εποχής εκείνης μαρτυρεί πως ο Μάνος προσέτρεξε στο ΠΑΣΟΚ, αφού μάταια περίμενε επί μέρες να χτυπήσει το τηλέφωνό του και να προσκληθεί από τον Καραμανλή για την επάνοδο στη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό λέγεται στυγνός καιροσκοπισμός. Σίγουρα πάντως δεν είναι φιλελευθερισμός...

Και ας έλθουμε στο σήμερα. Ο Στέφανος Μάνος -με την προνομιακή αβάντα των Αλαφούζων και των ΜΜΕ που ελέγχουν- πασχίζει να καθιερωθεί ως ο... μοναδικός φιλελεύθερος πόλος στο πολιτικό σύστημα. Μόνο που δεν είναι καθόλου καινούριο φρούτο. 
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια επιχειρεί χωρίς επιτυχία να βάλει τη «Δράση» στη Βουλή. Και δεν το κατόρθωσε, όχι γιατί δεν υπάρχουν φιλελεύθεροι ψηφοφόροι, αλλά γιατί ο Μάνος είναι ο τελευταίος που θα εμπιστευτούν. Γιατί και αυτός έχει διακριθεί στο... σπορ της κωλοτούμπας και του φτηνού οπορτουνισμού. Με μοναδικό κίνητρο την πολιτική του επιβίωση. Καθόλου φιλελεύθερη αρχή...

Η Δημοκρατική Συμμαχία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την κοινή συστράτευση των ομοειδών φιλελεύθερων πολιτικών φορέων στις εκλογές. Όμως, ο Στέφανος Μάνος σαμποτάρισε αυτές τις προσπάθειες. 
Ενώ το 2004 προσέτρεξε αναφανδόν και χωρίς δισταγμό να βοηθήσει το Γιώργο Παπανδρέου, σήμερα βάζει μύρια όσα προσκόμματα για τη συνεργασία του με ένα φιλελεύθερο κίνημα όπως η Δημοκρατική Συμμαχία. 
Γι’ αυτό θα τον κρίνουν οι πολίτες και μάλιστα οι φιλελεύθεροι ψηφοφόροι. Και θα του υποδείξουν ότι ο δρόμος της αλαζονικής και εγωκεντρικής μοναξιάς δεν ευλογείται σε τόσο κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :