Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Διδάγματα από τους Υπουργούς του Σαμαρά: το ποτάμι μπορεί να γυρίσει πίσω


1. Ο μύθος των «άφθαρτων» πολιτικών της «λαϊκής δεξιάς» …και η αλήθεια του Μάκη Βορίδη
Το νομοσχέδιο Βορίδη για τα ταξί διατηρεί κλειστή την αγορά ταξί και δεν ...


εισάγει κανένα έλεγχο στην μαύρη αγορά αδειών.

Αυτό το αστείο νομοσχέδιο έχει, φυσικά, την αποδοχή του ίδιου του Προέδρου του ΣΑΤΑ που διέλυσε την τουριστική περίοδο το καλοκαίρι, που έριχνε λάδια στους δρόμους, που διαγράφηκε από τον κ. Σαμαρά επειδή απειλούσε ότι θα «λιώσει» τον Διοικητή του ΙΚΑ αλλά τώρα εισέρχεται δαφνοστεφής στη Συγγρού. Ο «άτεγκτος» Σαμαράς που θα ορθώσει το ανάστημά του στην Ευρώπη δεν κατάφερε να ορθώσει ανάστημα ούτε στον Θύμιο!
Εμείς θυμίζουμε ότι περίπου 200 Βουλευτές στις 12 Φεβρουαρίου 2012, ψήφισαν την απελευθέρωση των ταξί και ιδιαίτερα την άρση των περιορισμών στον αριθμό και την αξία των νέων αδειών.

Ο Μ.Βορίδης ως «μοντέρνος» πολιτικός, δεν έκανε τα «γλυκά μάτια» μόνο στον Θύμιο αλλά δεν διστάζει:

  • Να εξυπηρετήσει τους πρώην πιλότους της ΟΑ, επαναφέροντας τους στην ΥΠΑ όπου απολαμβάνουν μια ωραιότατη αργομισθία με χρήματα του ελληνικού λαού.
  • Να κάνει ρουσφέτι στο ρουσφέτι εξυπηρετώντας ειδικές ομάδες ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ
  • Να χαρίσει σε μικροσυντεχνίες κάποιων ιδιωτικών ΚΤΕΟ την δυνατότητα να λειτουργούν χωρίς πραγματικό έλεγχο για την τεχνική τους επάρκεια. Εξομοιώνει τα κέντρα τεχνικού ελέγχου των οχημάτων με απλά συνεργεία αυτοκινήτων. Έτσι ενισχύει την ασυδοσία και τη διαφθορά οδηγώντας σε αύξηση του κόστους για τον πολίτη και μείωση των δημόσιων εσόδων. Πόσα από τα ΚΤΕΟ που ωφελούνται έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια Αττικής όπου εκλέγεται ο Βορίδης;

2. Ο μύθος των «τεχνοκρατών» και των «καθηγητών Πανεπιστημίου» χωρίς «κομματικό χρώμα» … και η αλήθεια του Γιώργου Μπαμπινιώτη

Η πρώτη κίνησή του ήταν να διορίσει μια «Επιτροπή για την Εφαρμογή του Νόμου» στην οποία μετέχουν ακριβώς όλοι όσοι δεν θέλουν να εφαρμοστεί ο νόμος.Φωνάξαμε τον λύκο να μας πει πώς θα φυλάξουμε τα πρόβατα για να μην τα φάει…

Η δεύτερη κίνηση ήταν να αποσυνδέσει τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ από την εκλογή των συμβουλίων διοίκησης. Δηλαδή έκανε ακριβώς αυτό που ήθελε η μειοψηφία που με την βία (ξύλο, ύβρεις, καταστροφή αυτοκινήτων και γραφείων κλπ) δεν αφήνει να γίνουν οι εκλογές. Πάλι καλά που δεν έδωσε και bonus σε όσους δεν εφάρμοσαν το νόμο!

Ένας υπηρεσιακός Υπουργός ενός μήνα, επιδιώκει να τινάξει στον αέρα μια μεταρρύθμιση που ψήφισαν τα 2/3 του Ελληνικού Κοινοβουλίου, την μοναδική που δεν μας επέβαλλε η Τρόικα και δεν στοίχισε ούτε ένα ευρώ στον έλληνα φορολογούμενο. Και το έκανε αυτό ενώ Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας είναι ο πρώην διευθυντής του Α.Σαμαρά και από τους βασικούς συντελεστές στην επίτευξη της συναίνεσης για το νέο νόμο. Ο Μπαμπινιώτης διέπραξε ύβρη απέναντι στη κοινοβουλευτική δημοκρατία και θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί.

Φυσικά ο κύριος καθηγητής δεν λειτούργησε μόνο ως εκπρόσωπος μιας αντιδραστικής συντεχνίας αλλά και ως κοινός ρουσφετολόγος για τα «δικά» του παιδιά. Με τροπολογίες φροντίζει να εξυπηρετήσει τους δικούς του συνεργάτες από το πρώην Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τους συνδικαλιστές, τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και, φυσικά, να κλείσει κάποια ζητήματα του Αρσάκειου (στο οποίο είναι πάντα Πρόεδρος διότι, μόνος αυτός, δεν βλέπει κάποιο ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης του Υπουργού Παιδείας και της θέσης του ιδιοκτήτη ιδιωτικού σχολείου). Κι όλα αυτά βέβαια με χρήματα του ελληνικού λαού.

Από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι σε θέση να αντισταθεί στις πρακτικές Βορίδη-Μπαμπινιώτη, είμαστε υποχρεωμένοι να καλέσουμε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τους Υπουργούς του Κινήματος που μετέχουν στη κυβέρνηση, και τη Κοινοβουλευτική μας ομάδα, να μην υποκύψουν στο «Σύνδρομο της Κερατέας» που τόσο ακριβά πλήρωσε ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια.

Δυστυχώς το ποτάμι μπορεί να γυρίσει πίσω, όπως αποδεικνύουν τα παραδείγματα Βορίδη-Μπαμπινιώτη οι οποίοι ανήκουν και οι δύο στην λαϊκίστικη δεξιά. Το μήνυμα που δίνουν οι πράξεις τους είναι σαφές και είναι αυτό που χαρακτηρίζει την παρακμή της μεταπολίτευσης: «νόμος δεν είναι ότι ψηφίζει η Βουλή αλλά ότι δέχεται το πεζοδρόμιο». Μόνη υπαρκτή απάντηση σ’ αυτές τις τακτικές είναι η στήριξη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :