Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Τα παιχνίδια των δικαστών

του Βασίλη Χιώτη
Είναι πραγματικά απορίας άξιον, πως κατορθώνει η Δικαιοσύνη να παρεμβαίνει με τις ενέργειές της στις πολιτικές εξελίξεις, κάθε φορά που προκηρύσσονται εκλογές. Και κατά ...


διαβολική σύμπτωση, κάθε φορά παρεμβαίνει υπέρ του κόμματος, που οι δημοσκοπήσεις το εμφανίζουν πρώτο.
Στις εκλογές του 2009, ασκήθηκαν διώξεις για τα σκάνδαλα του Βατοπαιδίου και της siemens λίγο πριν την διάλυση της Βουλής.
Αυτήν την φορά ορισμένοι δικαστές, δίνουν την εντύπωση ότι περίμεναν την διάλυση της Βουλής για να ανοίξουν όποια υπόθεση εξυπηρετεί την Ν.Δ., παρότι η Ν.Δ. δεν έχει τέτοια ανάγκη, όπως δεν είχε τέτοια ανάγκη και το ΠΑΣΟΚ το 2009.
Με αυτά που γίνονται από το μεσημέρι της Τετάρτης, δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιοι δικαστές επιχειρούν να ρίξουν γέφυρες προς την αυριανή κυβέρνηση, κατά τρόπο άκομψο έως προκλητικό.

Λίγο πριν διαλυθεί η Βουλή, έστειλαν μια διμοιρία εισαγγελέων και αστυνομικών για να συλλάβει έναν 73χρονο πολιτικό, που ξαφνικά θεωρήθηκε ύποπτος φυγής. Δεν σκέφτηκαν ούτε ότι ήταν Μεγάλη Τετάρτη, ούτε πως θα τον αναγκάσουν να περάσει το Πάσχα στα κρατητήρια, σαν να ήταν ο χειρότερος εγκληματίας. Δεν σκέφτηκε κανείς τους, ότι θα μπορούσε να του επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός, μιας και είχε όλες τις ευκαιρίες να διαφύγει στο εξωτερικό αλλά δεν το έπραξε.

Ανεξαρτήτως του εάν είναι ένοχος ή όχι, αυτή η συμπεριφορά δεν δικαιολογείται σε μια ευνομούμενη χώρα και σε ένα κράτος που αποφυλακίζει κοινούς εγκληματίες, επειδή δεν υπάρχει χώρος στις φυλακές.

Μια μέρα αργότερα, κάποιοι άλλοι δικαστές θυμήθηκαν να ζητήσουν την άρση της ασυλίας της κυρίας Μπακογιάννη, επειδή ο σύζυγός της δεν δήλωσε έναν τραπεζικό λογαριασμό στο Λονδίνο, στον οποίο κατέθεσε ένα εκατομμύριο δολάρια, τα οποία είχε δηλώσει κανονικά.

Κανείς τους δεν σκέφτηκε ότι δεν έχει κανένα νόημα αυτή η ενέργεια αφού Βουλή πια δεν υπάρχει. Κανείς τους δεν σκέφτηκε ότι αυτό αποτελεί πολιτική παρέμβαση εναντίον ενός κόμματος που αγωνίζεται να μπει στην νέα Βουλή.

Τέτοιου είδους ενέργειες, μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν. Κακές υπηρεσίες στη χώρα. Αλλά και στα κόμματα που υποτίθεται ότι ευνοούνται, επειδή κι αυτά αντιλαμβάνονται τις ακριβώς συμβαίνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια :