Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Και κάτι πολύ θετικό. Η Δημοκρατική Συμμαχία μοίρασε εξώδικα για την παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Η Δημοκρατική Συμμαχία απέστειλε εξώδικο προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Γιαννίτση και τον Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας κ. Θ. Παντελάκη.
Ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών να απόσχει από την ...


έκδοση των προβλεπομένων από τις διατάξεις του νόμου 3023/2002 αποφάσεων για την εκταμίευση των ανωτέρω δόσεων της Κρατικής Επιχορήγησης, προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό το δημόσιο συμφέρον. Ενώ προς την Διοίκηση της Αγροτική Τράπεζας ζητά να προστατεύσει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματα των μετόχων και καταθετών της που θίγονται άμεσα.

Αναλυτικά το κείμενο του εξώδικου της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχει ως εξής:

Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσης Αρχής

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του κόμματος «Δημοκρατική Συμμαχία» που εδρεύει στην Αθήνα (Λεωφ. Συγγρού 63) εκπροσωπούμενου νόμιμα από την Πρόεδρό του κ. Θεοδώρα Μπακογιάννη.

Προς

1. Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αναστάσιο Γιαννίτση, Σταδίου 27 Αθήνα.

2. Τον Διοικητή κ. Θόδωρο Πανταλάκη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ (ΑΤΕ ΑΕ) που εδρεύει στην Αθήνα οδός Πανεπιστημίου 23 Αθήνα.

Όπως γνωρίζετε από τις τοποθετήσεις της Προέδρου και των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο κοινοβούλιο κατά τη συνεδρίασή του της 9/2/2012 κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» αλλά και κατά την ειδικά για το θέμα αυτό συνέντευξη τύπου της Προέδρου του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και την μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, η τροπολογία, που ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία με την οποία εισήχθη τροποποίηση του νόμου 3023/2002 για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων και με την οποία ορίσθηκε ότι οι δόσεις της χρηματοδότησης των άρθρων 1 και 3 του ν. 3023/2002 του Γ' Τρίμηνου του 2011 και των Α' και Β΄ τρίμηνου του 2012, και οι αντίστοιχες δόσεις της οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου 4 του ίδιου νόμου, είναι ακατάσχετες και ανεκχώρητες και καταβάλλονται απευθείας στα δικαιούχα κόμματα:

1. Δημιουργεί μέγα πολιτικό και ηθικής τάξεως θέμα, που σχετίζεται με την ηθική του πολιτικού συστήματος, που χαρίζει χρήματα στον εαυτό του (30 εκατομμύρια Ευρώ), την στιγμή που μεγάλο τμήμα του Ελληνικού λαού αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης.

2. Παραβιάζει, ιδιαίτερα λόγω του χρόνου κατάθεσης και ψήφισής της (παραμονές προκήρυξης των εθνικών εκλογών) , την ισονομία και την ισοτιμία των πολιτικών σχηματισμών, που θα συμμετάσχουν σε αυτές.

3. Είναι ευθέως αντισυνταγματική όπως έχει κριθεί από τον Άρειο Πάγο με επανειλημμένες αποφάσεις του της Ολομέλειας και των τμημάτων (ΟλΑΠ 40/1998, ΑΠ 1400/200) αλλά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Pressos compania Naviera S.A. κ.α. κατά Βελγίου (Α332): (1995) παρ. 28 επ., Pine Valley Development κατά Ιρλανδίας (Α 222): (1992) παρ. 51 επ κ.α.). Η αντισυνταγματικότητα της τροπολογίας που ψηφίσθηκε συνίσταται στο ότι με αυτή καταργούνται υφιστάμενα αστικά δικαιώματα, που συγκαταλέγονται στην περιουσία των φυσικών ή νομικών προσώπων. Εν προκειμένω με την επίμαχη τροπολογία, όπως καλά γνωρίζετε, ουσιαστικά καταργούνται εκ των υστέρων τα υφιστάμενα ήδη δικαιώματα και οι αντίστοιχες απαιτήσεις των Τραπεζών, μεταξύ των οποίων και η ΑΤΕ ΑΕ, στις οποίες έχει εκχωρηθεί η χρηματοδότηση του Γ' Τρίμηνου του 2011 και των Α' και Β΄ τρίμηνου του 2012, ως εγγύηση δανείων που έχουν χορηγήσει στα κόμματα και όπως σας είναι γνωστό η εκχώρηση, ως ενοχική σχέση σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, αποκλείει την είσπραξη της εκχωρημένης απαίτησης από τον αρχικό δικαιούχο. Τέτοιο δικαίωμα έχει μόνο ο εκδοχέας δηλαδή εν προκειμένω οι Τράπεζες που χορήγησαν ισόποσα δάνεια με εγγύηση την συγκεκριμένη κρατική επιχορήγηση. Όπως έχει κριθεί η διάταξη αυτή παραβιάζει ευθέως τα άρθρα 2 του Συντάγματος, που προστατεύει την αξία και κατ' επέκταση την προσωπικότητα του ανθρώπου, αλλά και το άρθρο 1 του πρόσθετου πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), που κυρώθηκε (μαζί με τη σύμβαση) με το Ν.Δ. 53/1974 και σύμφωνα με το άρθρο 28 αρ. 1 του Συντάγματος έχει αυξημένη ισχύ έναντι των κοινών νόμων, με το οποίο προστατεύεται ειδικά η περιουσία, στην οποία συγκαταλέγονται και τα ενοχικά δικαιώματα και απαιτήσεις, της οποίας επιτρέπεται η στέρηση μόνο για δημόσια ωφέλεια ή το δημόσιο συμφέρον και με τις προϋποθέσεις του νόμου.

Με βάση τα παραπάνω Σας καλούμε:

Α. Ο Υπουργός Εσωτερικών να απόσχετε από την έκδοση των προβλεπομένων και επιβαλλόμενων από τις διατάξεις του νόμου 3023/2002 αποφάσεων για την εκταμίευση των ανωτέρω δόσεων της Κρατικής Επιχορήγησης, προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό το δημόσιο συμφέρον, όπως έχετε καθήκον και υποχρέωση από το νόμο και το Σύνταγμα, προστατεύοντας παράλληλα με τον τρόπο αυτό και την ηθική του πολιτικού συστήματος.

Β. Η δεύτερη ΑΤΕ ΑΕ , που είναι δημόσια τράπεζα και η διοίκησή της, που έχει άμεσο έννομο συμφέρον, καθήκον και υποχρέωση να προστατεύσει τα δικαιώματα των μετόχων και καταθετών της που θίγονται άμεσα και βάναυσα, να προσβάλετε άμεσα, για τους παραπάνω αλλά και όσους άλλους λόγους επιβάλλεται, με αίτηση ακύρωσης στο ΣΤΕ την Υπουργική Απόφαση που τυχόν θα εκδώσει παράνομα ο κ. Υπουργός και ταυτόχρονα να ζητήσετε επίσης άμεσα από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, την αναστολή εκτέλεση της παράνομης και ερρειδόμενης επί προφανώς αντισυνταγματικής διάταξης νόμου απόφασης αυτής.

Διαφορετικά σας ενημερώνουμε ότι θα έχετε διαπράξει, εν γνώσει και από πρόθεση, το ποινικό αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, για την οποία επιφυλασσόμαστε να ζητήσουμε αρμοδίως την ποινική σας δίωξη και τιμωρία.

Αρμόδιος δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτούς απευθύνεται για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας το περιεχόμενό της στην έκθεση επίδοσης.

Αθήνα 12.4.2012

Για το εξωδίκως δηλών πολιτικό κόμμα

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να πάει το θέμα στην Ευρώπη αμμεσα γιατί στην Ελλάδα δεν νομίζω να έχει και πολλές ελπίδες.