Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Κόμμα υπό διάλυση

του Μιχάλη Κόκκινου*
Μουρμούρα και παγωμάρα επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο γαλάζιο στρατόπεδο. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν την «ψαλίδα» με το ΠΑΣΟΚ να κλείνει δραματικά. Και κλείνει γιατί από τη μία το ...



ΠΑΣΟΚ του 14-16% ανεβαίνει οριακά, και από την άλλη η ΝΔ του 31% έχει πέσει κάτω από το 20%.
Η υποψηφιότητα του Γ. Συμπιλίδη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και η παραίτησή του αμέσως μετά ήταν ένα χαρακτηριστικό δείγμα της λανθασμένης πολιτικής της Συγγρού.

Λάθη τα οποία δεν μπορεί να είναι παρά παιδαριώδη. Πως είναι αλήθεια δυνατό η ηγεσία της ΝΔ και οι πέριξ αυτής να προχωρήσουν σε μια τέτοια υποψηφιότητα χωρίς να έχουν αντιληφθεί τις επιπτώσεις που ήταν σίγουρο ότι θα επακολουθούσαν.

Και ποιος ευθύνεται για αυτά τα λάθη;
Θυμάστε στις αρχές του μήνα το έντονο φραστικό επεισόδιο επεισόδιο που επιχειρήθηκε να κουκουλωθεί στη συνέχεια μεταξύ του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζου και του στενού συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά και αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιώργου Μουρούτη;

Στη σύσκεψη τότε των συνεργατών του Αντ. Σαμαρά ο τρίτος όροφος των γραφείων του κόμματος, “τινάχθηκε” στον αέρα, αφού η ένταση μεταξύ των δυο ανδρών, κυριάρχησε και επισκίασε τη συζήτηση για την προεκλογική στρατηγική της Ν.Δ.

Οι φωνές είχαν ακουστεί μέχρι τους διαδρόμους φωνές οι οποίες διανθίζονταν από σκληρότατες εκφράσεις του τύπου . “Μας διαλύεις το κόμμα. Τι πράγματα είναι αυτά. Τι κάνετε;” από πλευράς Μουρούτη προς στον Λυκουρέντζο, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για την κατάσταση που παρουσιάζει ο κομματικός μηχανισμός, λίγο πριν την τελική ευθεία των εκλογών.

Ενώ τις λανθασμένες επιλογές ήρθε να συμπληρώσει η τοποθέτηση του Β.Μεϊμαράκη ως υπεύθυνου προεκλογικού αγώνα, θυμίζει μάχη του Γ’Π.Π. που προσπαθείς να την κερδίσεις με όπλα του Α’Π.Π.!

Ο Μεϊμαράκης πέρα από τους “σκληρούς” νεοδημοκράτες δεν κάνει “γκελ” σε κανένα άλλο στρώμα ψηφοφόρων του εκλογικού σώματος. Και οι “σκληροί” της ΝΔ, έχουν πάει σχεδόν όλοι στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Π.Καμμένου!

Αν η τοποθέτηση Μεϊμαράκη έγινε για να πλαγιοκοπηθούν οι Ανεξάρτητοι, τότε έχει ήδη αποτύχει. Άλλωστε τι να υποσχεθεί ο Βαγγέλης στους ψηφοφόρους; Διορισμούς; Πως; Με 21 ή 25% στην καλύτερη; Ή το παραμύθι περί αυτοδυναμίας που πρακτικά κοροϊδεύουν τον εαυτό τους; Επειδή κρύβουν ότι χρειάζονται 40,5% για να συγκεντρώσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση με οκτακομματική Βουλή (με εννέα κόμματα ακόμα περισσότερο) νομίζουν ότι ο κόσμος είναι χαζός;

Έτσι μια από τις παράπλευρες αυτές απώλειες του ενδοκομματικού αυτού πολέμου που έχει ξεσπάσει στα σπλάχνα της ΝΔ ήταν και η υποψηφιότητα Συμπιλίδη, μια “μπανανόφλουδα” που πάτησε ο Σαμαράς χωρίς κανείς τον προειδοποιήσει.

Παράλληλα τα νέα είναι άσχημα και την συσπείρωση του κόμματος που παρουσιάζει αντίστροφη τάση … Η υψηλή αποσυσπείρωση όσο θα πλησιάζουμε στην κάλπη θα γίνεται πανικός…!

Δύο υποψήφιοι βουλευτές με την ΝΔ αποχώρησαν (Μιχάλης Χαλκίδης, Γιώργος Βαγιωνάς). Και το περιβάλλον του Αντ. Σαμαρά για άλλη μια φορά αιφνιδιάστηκε. Υποστηρικτές από την Καρδίτσα αποκλείουν τα γραφεία της Συγγρού διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμού του πολιτευτή τους ! Η αγωνία όλων πλέον είναι πότε θα έρθει η έκρηξη.

Η ηγεσία της ΝΔ κάνει τα αδύνατα δυνατά να μην την ψηφίσουν ούτε οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του κόμματος. Το βέβαιο είναι ότι τα τραύματα όσο και να καλυφθούν τώρα λόγω εκλογών σίγουρα θα φανούν την επομένη των εκλογών. Και εκεί κάποιοι θα μείνουν τραγικά μόνοι, υποκρινόμενοι ότι εκπροσωπούν τη ΝΔ.


1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ
Συνεχίζονται οι απεργίες πείνας των πολιτικών κρατουμένων για την ζωή και την αξιοπρέπεια.
Tα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού ξεκίνησαν στις 8/4 απεργία πείνας απαιτώντας την οριστική μεταγωγή τους στις Φυλακές του Κορυδαλλού έχοντας έρθει σε ρήξη με τους ανθρωποφύλακες της Δομοκού και συγκεκριμένα τον επικεφαλής αρχιφύλακα της Δομοκού, τον θρασύδειλο Χρήστο Κλιάρη λόγω της αξιοπρεπούς στάσης τους να μην δέχονται σωματικό έλεγχο. Από 8/4 ξεκίνησε απεργία πείνας αλληλεγγύης στους συντρόφους του και ο Χρήστος Τσάκαλος μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης θα ξεκινήσουν σταδιακά με τον αναρχικό Θεόφιλο Μαυρόπουλο, την απεργία αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των συντρόφων τους. Από 17/4 ξεκίνησαν Χάρης Χατζημιχελάκης, Δαμιανός Μπολάνο, Γιώργος Πολύδωρος.
ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ