Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Σαμαράς - Συμπιλίδης: Τότε και Τώρα - Μια ιστορία πολιτικής άνοιξης

Με την ανακοίνωση της συμμετοχής Συμπιλίδη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Κιλκίς, ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε ότι πράγματι εννοούσε την «πανστρατιά» που ζήτησε, ακόμα κι από ...



εκείνους που «πλήγωσαν την παράταξη», όπως είχε προσθέσει χαρακτηριστικά.
Βέβαια, στην περίπτωση Συμπιλίδη δεν χρειάστηκε να εκφραστεί κάποιου είδους «μεταμέλειας», όπως ζητούσε ο Πρόεδρος Αντώνης. Ο Συμπιλίδης δεν πλήγωσε τον Πρόεδρο και αυτό αρκεί. Και προφανώς, όταν ο Σαμαράς μιλάει για «παράταξη» αναφέρεται στον εαυτό του και στους «κολλητούς» του φίλους. Αυτούς που τον ακολούθησαν στην Πολιτική Άνοιξη (που δεν ήρθε ποτέ) και στη συνέχεια στην «πολιτική του έρημο».
Και ποιος αντιπροσωπευτικότερος από τον κ. Συμπιλίδη; Μαζί έριξαν την Κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί στήριξαν ΠΑΣΟΚ, μαζί έριξαν «ρολά» στη ΠΟΛΑΝ μετά από 10 και πλέον χρόνια από την ίδρυσή της και μαζί επιστρέφουν τώρα στη νέα ΝΔ.
Το 1993 βέβαια, (απ’όπου και το βίντεο – τι σου είναι η μνήμη) η παράταξη, μάλλον ήταν «πληγωμένη», καθώς οι Νεοδημοκράτες φώναζαν κατά του «προδότη Σαμαρά». Βλέπετε, μόλις ο Συμπιλίδης είχε ρίξει την Κυβέρνηση της ΝΔ και η χώρα είχε μπει σε προεκλογική τροχιά.
Με την ευκαιρία της επιστροφής του κ. Συμπιλίδη στη ΝΔ, λοιπόν, απολαύστε το βιντεάκι αυτό από τον Σεπτέμβριο του 1993. Καλωσήλθατε κύριε Συμπιλίδη στη νέα ΠΟΛΑΝ!


Δεν υπάρχουν σχόλια :