Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Παρελάσεις στη Νέα Υόρκη και στο Μόντρεαλ [φωτογραφίες] [video]

More than 100 bands, floats and groups took part
in the annual Greek Independence Parade
Up Fifth Avenue yesterday
Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου τίμησε ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης με πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.
Η παρέλαση ξεκίνησε στις ....

8:30 το βράδυ (ώρα Ελλάδoς) στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, της οποίας, όπως κάθε χρόνο, ηγείτο άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Φετινός τελετάρχης ήταν ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ (Robert Menendez of New Jersey), γνωστός για τις φιλελληνικές του ενέργειες εντός και εκτός της αμερικανικής γερουσίας, ενώ ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ μαζί με ομάδα ελληνικής καταγωγής αστυνομικών και πυροσβεστών της πόλης συμμετείχαν στην παρέλαση μαζί με δεκάδες ομογενειακοί φορείς, ομοσπονδίες, κοινότητες, σχολεία, σύλλογοι και επιχειρήσεις. Την παρέλαση έκλεισε η ομάδα «Είμαστε όλοι Έλληνες».











Μεγάλη παρέλαση και στο Montreal
Εντυπωσιακή σε συμμετοχή και παλμό η παρέλαση των ομογενών στο Μόντρεαλ. Δείτε φωτογραφίες από την προετοιμασία της παρέλασης που έστειλε ο Πάρις Πέτρου, που μαζί με τον Κώστα Μιχόπουλο αποτελούν τις "ελληνικές φωνές" του ραδιοφώνου της περιοχής.












Δεν υπάρχουν σχόλια :