Είναι εκπληκτικοί οι χειρισμοί του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην περίπτωση των δυσμενών σχολίων που έγιναν από δύο νεοδημοκράτες στο Facebook.
Προσοχή στη λεπτομέρεια: όχι στη σελίδα του στο Facebook, ούτε ...
κάποιας τοπικής οργάνωσης του κόμματός του, αλλά στη σελίδα ενός κοινού φίλου των δύο νεοδημοκρατών, στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση link με την είδηση της επίσκεψής του στην Καστοριά.
Προσοχή στη λεπτομέρεια: όχι στη σελίδα του στο Facebook, ούτε ...
κάποιας τοπικής οργάνωσης του κόμματός του, αλλά στη σελίδα ενός κοινού φίλου των δύο νεοδημοκρατών, στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση link με την είδηση της επίσκεψής του στην Καστοριά.
Ο διάλογος είναι απολαυστικός και μπορείτε να τον δείτε είτε κάνοντας κλίκ στην εικόνα ή εδώ για να οδηγηθείτε στο αντίστοιχο ρεπορτάζ από την iefimerida.
Η απάντηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στα σχόλια ήταν να κατατεθεί μύνηση για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση. Πέραν του ότι πιθανότατα δεν υπάρχει κάτι το δικαστικά επιλήψιμο στον όλο διάλογο (πέρα από μια πρόταση που τη σώζει ένα “μπορεί”) και η μεγαλύτερη βρισιά είναι η χρήση του ουσιαστικού “τενεκές”, στην περίπτωση που όντως καταλήξουν στα δικαστήρια, θα μιλάμε για μια απολαυστικότατη δίκη.
Περιμένω τη στιγμή θα κληθεί ο Υπουργός Άμυνας να αποδείξει ότι όλοι οι ισχυρισμοί των νεοδημοκρατών είναι ψευδείς αλλά και ότι ο ίδιος δεν είναι “τενεκές”. Φανταστείτε μόνο πόσο μπορεί να ξεφύγει το θέμα αν οι νεοδημοκράτες, υπερασπιζόμενοι τους ισχυρισμούς τους, αρχίσουν να θυμούνται τα 16.000.000 μη πιστοποιημένα εμβόλια που είχε παραγγείλει για 10.000.000 Έλληνες!
Αυτό που απ’ ό,τι φαίνεται δεν καταλαβαίνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση αναγκαστεί πολιτικός να απαντήσει δημόσια για τις πράξεις του, ανεξάρτητα από την πραγματικότητα, τη δικαιολογία του και την επαλήθευση ή μη των κατηγοριών, ο κόσμος προτιμάει από το να ακούει απολογίες να φτιάχνει σενάρια για το πώς ο ίδιος αδικήθηκε.
Έτσι και ο κύριος Αβραμόπουλος, από τη στιγμή που θα κληθεί να αποδείξει πως όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί των δύο νεοδημοκρατών είναι ψευδείς, ανεξάρτητα από την έκβαση του δικαστηρίου, θα είναι μονίμως ένοχος στα μάτια των ψηφοφόρων.
Το ίδιο λάθος βέβαια έχει γίνει και από πολύ σοφότερους στο παρελθόν, αφού όταν το Βατικανό έσπευσε να διαψεύσει επίσημα μία μικρού εύρους εφημερίδα στην κατασκευασμένη είδηση περί ομοφυλοφιλίας του Πάπα, η είδηση έφτασε σε πολλά εκατομμύρια αυτιά βάζοντας τους πιστούς και μη (και κυρίως τους μη) σε σκέψεις (μπορείτε εδώ να διαβάσετε τη σχετική ίστορία).
Κλείνω όπως και ο αρθρογράφος της ιστορίας με τον Πάπα, με ένα συμπέρασμα του Umberto Eco: “Η ακτίνα της διάψευσης μιας πληροφορίας δεν πρέπει να υπερβαίνει την ακτίνα της πληροφορίας”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου