Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Η Αλβανική παρέλαση στην Αθήνα

Σε ένα φανταστικό κόσμο (γιατί μόνο σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσε να γίνει η παρακάτω σκηνή):
Αλβανοί κάνουν παρέλαση σε μια συνοικία της Αθήνας για την Εθνική τους Εορτή. Ο δήμος και η ...


Νομαρχία της Αθήνας τους επιτρέπουν να κάνουν παρέλαση. Βουλευτής της περιοχής που έχει φιλο-αλβανικές τάσεις συμμετέχει. Δεν υπάρχουν επισόδια, δεν υπάρχουν φασαρίες. Αρκετά κτίρια με κτίστες Αλβανούς έχουν υψώσει λόγω ημέρας την Αλβανική σημαία.

Ας σοβαρευτούμε εάν ποτέ γινόταν αίτηση οι Αλβανοί να κάνουν παρέλαση στην Αθήνα θα είχαν βγει οι εθνοφρουροί να τους φάνε. Στην τηλεόραση θα έκλαιγαν διάφοροι πολιτικοί και θα έλεγαν ότι θα έτρεμαν τα κόκαλα του Κολοκοτρώνη. Πλήθος ελληναράδων θα μαζευόντουσαν και δεν θα άφηναν να γίνει η παρέλαση των ‘Ξένων”. Κάποιοι θα έκαναν λόγω για απόβαση ξένων πρακτόρων με σκοπό την άλωση της Αθήνας. Θα δημιουργούνταν κλίμα έντασης μεταξύ των δυο κοινοτήτων και οι συμπλοκές θα ήταν πολύ πιθανές.

Οι Αμερικάνοι είναι οι πιο περήφανοι για την πατρίδα τους (φυσικά είναι η Ν1 παγκόσμια τάξη και όχι γιατί απλά έκαναν τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια). Οι Αμερικάνοι από την άλλη δέχονται διαφορές μειονότητες να γιορτάζουν τις επετείους και τα έθιμα της. Το ίδιο και οι Αυστραλοί. Τους ξένους τους ενσωματώνουν στην κοινωνία τους και μέσω του κράτους και των δομών τους, αλλά και γιατί είναι ανοιχτές κοινωνίες. Στην Αμερική/Αυστραλία ισχύει το Αμερικάνος/Αυστραλός γίνεσαι όταν δεχτείς τους κανόνες και λειτουργίες της νέας κοινωνίας. Στην Ελλάδα οι φρουροί του έθνους προτιμούν να λένε ότι “Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι”.

Δεν λέω ότι πρέπει οι Αλβανοί να κάνουν παρέλαση στο κέντρο της Αθηνάς, αλλά έχει πλάκα όταν βλέπεις τους εθνοφρουρούς να είναι περήφανοι που οι Έλληνες του εξωτερικού κάνουν παρέλαση σε ξένες χώρες, ενώ οι ξένοι στην Ελλάδα δεν μπορούν καν να το διανοηθούν αυτό. Να θυμίσω και το ετήσιο καυγά όπου παιδία αλλοδαπών έχουν τους καλύτερους βαθμούς αλλά δεν τους αφήνουν να είναι σημαιοφόροι. Αντί οι Έλληνες γονείς να πούνε στα δικά τους παιδία να πάρουν υψηλότερες βαθμολογίες κάνουν τραμπουκισμούς στους εξαίρετους μεν, αλλά αλλοδαπούς μαθητές (που μιλάνε ελληνικά καλύτερα από κάποια άλλα βλαστάρια).

Μετά αναρωτιούνται αρκετοί γιατί η Ελληνική κοινωνία είναι σαθρή?

Δεν υπάρχουν σχόλια :