@periodiko tweets

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Ντόρα Μπακογιάννη:"«Ανήκω στους πολιτικούς που δεν κάνουν τούμπες»"

Η ευρωπαϊκή παρουσία και η προοπτική της Ελλάδας είναι το διακύβευμα των βουλευτικών εκλογών, τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη Τύπου που ...


έδωσε στη Θεσσαλονίκη. Oπως σημείωσε, το θέμα είναι «εάν ο λαός μας αποφασίσει ότι θα περάσουμε από μια δύσκολη, ανηφορική πορεία, αλλά στο τέλος του δρόμου υπάρχει φως, υπάρχει μέλλον για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας ή εάν η Ελλάδα θα μπει σε τεράστιες περιπέτειες».
Σημείωσε «πως ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν τόσα πολλά κόμματα, τα οποία να διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων χωρίς να προτείνουν κανένα σχέδιο και προοπτική για το μέλλον».
Για τη Δημοκρατική Συμμαχία υπογράμμισε ότι λέει με συνέπεια τα ίδια, μακριά από τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, ενώ για τον εαυτό της είπε χαρακτηριστικά: «Ανήκω στην κατηγορία των πολιτικών που δεν κάνουν τούμπες».
Η Ντόρα Μπακογιάννη επέμεινε στην ανάγκη αλλαγής του πολιτικού και κομματικού συστήματος και πρότεινε μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200, μείωση κατά 50% των μισθών και συντάξεων των πολιτικών, μείωση κατά 50% της επιδότησης των κομμάτων και να δημιουργηθεί ένα δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας, διότι οι περικοπές δεν μπορεί να γίνονται επί δικαίων και αδίκων, όπως είπε.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν θα δώσει αυτοδυναμία και σε ερώτηση τι θα κάνει αν έρθει πρώτο κόμμα η ΝΔ και της προτείνει συνεργασία, απάντησε πως η συνεργασία των κομμάτων είναι επιβεβλημένη, αλλά πάνω σε συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο και με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υπενθύμισε ότι ισχύει παλαιότερη δήλωσή της ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα συνεργαστεί με το πρώτο κόμμα.
Σχετικά με την έντονη αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις για «ρουσφετολογικές προσλήψεις», η Ντόρα Μπακογιάννη παρατήρησε: «Παρακολουθούμε το απόλυτο θέατρο του παραλόγου, το οποίο επιβεβαιώνει, δυστυχώς, ότι τα δύο κόμματα δεν έχουν διδαχθεί τίποτα. Τσακώνονται μεταξύ τους ποιος -τη σήμερον ημέρα- είναι πιο ρουσφετολόγος από τον άλλον και προχωρούν σε λογικές παλαιοκομματικές υποσχέσεων και δημαγωγικών τοποθετήσεων. Είναι εξαιρετικά λυπηρό διότι κανένας Έλληνας δεν πιστεύει σοβαρά ότι αυτά τα δύο κόμματα, που είναι στην ίδια κυβέρνηση, υβρίζουν το ένα το άλλο, με αυτό το επίπεδο ανακοινώσεων, παρά μόνο διότι βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο».
Τέλος, για το θέμα της δημιουργίας χώρων υποδοχής μεταναστών, τόνισε ότι πρέπει να γίνουν, αλλά ο χρόνος παραμονής των μεταναστών σε αυτούς πρέπει να είναι ελάχιστος (δύο μήνες) και στη συνέχεια να γίνεται επαναπατρισμός τους.

Σήμερα η Ν.Μπακογιάννη βρέθηκε στην πόλη της Βεροίας.
Στην συνέντευξη τύπου που έδωσε στους τοπικούς δημοσιογράφους τόνισε ότι είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο,οι εκλογές είναι κρίσιμες σήμερα ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις σε ποια κατεύθυνση πρέπει να πάει,η δημοκρατική συμμαχία κατεβαίνει με ένα συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης.
Η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι οι δημοσκοπήσεις θα ξεφουσκώσουν και τα ποσοστα που παίρνουν κάποιοι δεν θα τα δουν στις εκλογές.
Επίσης παρουσίασε και κάποιους υποψηφίους από την Ημαθία που τους βλέπετε στην φωτογραφία.
Δείτε το βίντεο που είμασταν σε απευθείας σύνδεση.Video streaming by Ustream

Δεν υπάρχουν σχόλια :