Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Κράτος μπαταχτσής

Ο υπεύθυνος Οικονομίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με διαρροές το υπουργείο Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, δοκιμάζει τις ...


αντοχές τις ελληνικής κοινωνίας στις πιο ακραίες πρακτικές.

Τελευταίο παράδειγμα οι διαρροές στον τύπο και την τηλεόραση ότι σχεδιάζει να εκβιάσει αυτούς στους οποίους χρωστά χρήματα το δημόσιο ζητώντας τους έκπτωση για να εξοφλήσει άμεσα τις οφειλές του που έχουν ήδη καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Σκοπεύει δηλαδή να παραβιάσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις και να ενεργήσει ως κοινός εκβιαστής («ή δέχεστε λιγότερα ή θα σας πληρώσω όποτε θέλω»).

Ταυτόχρονα το υπουργείο Οικονομικών διαρρέει σήμερα ότι σκοπεύει να κατάσχει τις καταθέσεις όσων χρωστούν κάτω από 30 χιλ. ευρώ, ωθώντας τους βέβαια να τις αποσύρουν από τις τράπεζες και πλήττοντας σε μια κρίσιμη στιγμή τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος.

Όμως πολλοί από τους ίδιους οφειλέτες περιμένουν να πληρωθούν (άμεσα ή έμμεσα), με λεφτά που χρωστάει αλλά δεν πληρώνει το κράτος.

Το κράτος μπαταχτσής των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, θέλει να κουρέψει εκβιαστικά αυτά που χρωστάει και να κατασχέσει τις καταθέσεις όσων του χρωστάνε.

Ταυτόχρονα αναβάλει την είσπραξη φόρων και τις περικοπές, οι οποίες θα επιβληθούν αναδρομικά μετά τις εκλογές. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :