Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Και ο Πάγκαλος υπέρ συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Για άλλη μια φορά ο Πάγκαλος δε μασά τα λίγα του και σε συνέντευξη που δίνει στο ΒΗΜΑ παραδέχεται ότι διεξάγεται στο παρασκήνιο πολύ έντονος διάλογος για την επόμενη συγκυβέρνηση. Οι δύο ερωτήσεις που ...


αφορούν τον διάλογο για την επόμενη συγκυβέρνηση είναι :
- Βλέπετε, συνεπώς, μια πιθανή μετεκλογική συνεργασία ΠαΣοΚ - ΝΔ;
«Εγώ είμαι κακός συνομιλητής στο θέμα αυτό διότι είμαι φανατικός οπαδός του ΠαΣοΚ. Θεωρώ ιστορικής σημασίας την ύπαρξή του και την ισχύ του και αυτό που μπορώ να απαντήσω είναι πως θα κάνω ό,τι μπορώ για να πάρει το ΠαΣοΚ όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους και να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στον συσχετισμό δυνάμεων. Πάντα έλεγα, από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, ότι ακόμη κι αν είναι αυτοδύναμο το ΠαΣοΚ θα πρέπει να έχει ανοιχτές τις πόρτες του για μια κυβερνητική πλειοψηφία η οποία θα περιλαμβάνει και άλλα στοιχεία, άλλες πολιτικές δυνάμεις, ενδεχομένως κινήματα οικολογικά ή πολιτιστικά και προσωπικότητες. Αυτό λέω και τώρα. Βλέπω συνεργασία ΠαΣοΚ και ΝΔ στη Βουλή, η οποία είναι εφικτή, αν κανείς αφαιρέσει αυτές τις φλύαρες συζητήσεις στη Βουλή ή τον Τύπο για το ποιος ευθύνεται για το παρελθόν».
- Έχετε αντιληφθεί να γίνονται συζητήσεις για μετεκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων;
«Εχω αντιληφθεί ότι γίνονται τέτοιες συζητήσεις και με πολύ έντονο ενδιαφέρον. Δεν ομιλώ για επίσημες συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων, με αντιπροσωπείες και τέτοια, αλλά πολιτικά στελέχη, βουλευτές και άνθρωποι από τον έναν ή τον άλλον χώρο, διανοούμενοι, επιχειρηματίες, συνδικαλιστές ενδιαφέρονται...».

Δεν υπάρχουν σχόλια :