Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Ο Σαρκοζί «φλερτάρει» με την αντιμεταναστευτική δεξιά

Μείωση του αριθμού μεταναστών που φτάνουν στη Γαλλία και... διαχωρισμό των κρεάτων ανάλογα με τον τρόπο σφαγής τους προανήγγειλε ο Νικολά Σαρκοζί από το Μπορντώ, σε μία προεκλογική ομιλία που δείχνει σαφώς πως ο Γάλλος ...


πρόεδρος θα παλέψει πριν τις κάλπες να αποσπάσει την εκλογική πελατεία του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού «Εθνικού Μετώπου».

Μιλώντας σε χιλιάδες υποστηρικτές του που ανέμιζαν σημαίες, ο Σαρκοζί δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί τις αξίες του κοσμικού κράτους στη Γαλλία -της χώρας με το μεγαλύτερο πληθυσμό μουσουλμάνων στην Ευρώπη- και να εφαρμόσει μια σκληρή πολιτική νόμου και της τάξης εάν κερδίσει νέα πενταετή θητεία στις προεδρικές εκλογές.

Ο Σαρκοζί δεν δίστασε μάλιστα να μπει στο παιχνίδι που είχε ξεκινήσει η Μαρί Λεπέν, υποψήφια του Εθνικού Μετώπου, όταν υποστήριξε πριν από ένα μήνα πως σχεδόν όλο το κρέας που μπορεί να αγοράσει κανείς στο Παρίσι είναι «χαλάλ» -τα ζώα έχουν σφαγιαστεί δηλαδή σύμφωνα με τους ισλαμικούς κανόνες και, άρα, επιτρέπεται η κατανάλωσή τους από πιστούς μουσουλμάνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :