Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Οργανώνονται οι Μικροομολογιούχοι και διεκδικούν το δίκιο τους!

Οι ομολογιούχοι συσπειρώνονται γύρω από το Σύλλογο Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου (ΣΦΠΟΕΔ) που αριθμεί ήδη περίπου 2.600 μέλη. Ο κ. Κωνσταντίνος Μπότης επικεφαλής της Ένωσης Μικροεπενδυτών ...


Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, μιας πρωτοβουλίας επενδυτών που μετέχει στον ΣΦΠΟΕΔ, χαρακτήρισε «κοινωνικό» το πρόβλημα που δημιουργείται με το «κούρεμα» των αποταμιεύσεων των φυσικών προσώπων και δήλωσε πως οι δικές του προσδοκίες για δίκαιη λύση από την Πολιτεία εξανεμίστηκαν όταν αποφασίσθηκε η ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης.
«Πρώτα μας κούρεψαν τις συντάξεις και ακολούθως τις αποταμιεύσεις μια ζωής», τόνισε ο 78χρονος, προσθέτοντας πως χιλιάδες ηλικιωμένοι πολίτες που επλήγησαν από το «κούρεμα» των ομολόγων τους θα εξουθενωθούν φυσικά και χρηματικά σε πολυετείς δικαστικούς αγώνες.
Σύμφωνα με τον κ. Μπότη το κούρεμα των ομολόγων των μικροεπενδυτών αποτελεί ουσιαστικά δήμευση αποταμιεύσεων, εξανεμίζει κάθε αξιοπιστία του Ελληνικού Δημοσίου και εξωθεί στην εξαγωγή όλων των καταθέσεων στο εξωτερικό.
«Είναι αντισυνταγματική και παράνομη πράξη και σαν τέτοια θα την προσβάλουμε με κάθε νόμιμο τρόπο», υπογράμμισε, καλώντας τους πολιτικούς προ των εκλογών να πάρουν δημόσια θέση για το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :