Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Από το Ηράκλειο ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία της Συμμαχίας η Ντόρα Mπακογιάννη [φωτογραφίες]

Με στελέχη της Συμμαχίας στο Ηράκλειο συναντήθηκε η
Ντόρα Μπακογιάννη και κήρυξε επίσημα την
προεκλογική εκστρατεία για το κόμμα της.
Με την παρουσία της πρόεδρου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» στο Ηράκλειο ξεκινά επίσημα και η προεκλογική περίοδος για το κόμμα.
Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους ...


δημοσιογράφους τόνισε ότι η προσπάθεια της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» ξεκινά από την Κρήτη που την στήριξε σε μια πορεία η οποία δεν ήταν εύκολη, αλλά σήμερα δικαιώνεται.

Τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο στο νησί αλλά και σε όλη τη χώρα όπως τόνισε η κ. Μπακογιάννη, θα είναι νέα στην πολιτική άτομα που δεν θα προέρχονται από κομματικούς σωλήνες, άτομα που προέρχονται από τα σπλάχνα της κοινωνίας , γνώστες των τοπικών προβλημάτων.
Τα πρώτα ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της άλλη εβδομάδας.

Η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» δήλωσε σίγουρη για την είσοδο του κόμματος στη Βουλή, καθώς οι δημοσκοπήσεις και στις περιφερειακές εκλογές έδιναν χαμηλά ποσοστά στο συνδυασμό «Μάχη για την Κρήτη», ωστόσο έπεσαν έξω και μάλιστα με πολλές ποσοστιαίες μονάδες διαφορά:
«Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν μια τάση όχι όμως την πραγματικότητα, και εγώ είμαι εξαιρετικά αισιόδοξη», τόνισε. Είπε επίσης ότι η μάχη σε αυτές τις εκλογές θα δοθεί «για να σηκώσουμε ανάστημα να πολεμήσουμε, για μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που βιώνουμε και να πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να βγούμε από αυτή την κρίση. Αυτός είναι ο στόχος μας» .

Όσον αφορά στην ημέρα μετά τις εκλογές είπε ουσιαστικά ότι είναι μονόδρομος η συνεργασία των κομμάτων και μάλιστα με προγραμματική σύγκληση: . «Υποχρεωτικά θα υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας με προγραμματικό πλαίσιο».

Και ξεκαθάρισε ότι το προγραμματικό πλαίσιο για τη Δημοκρατική Συμμαχία εμπεριέχεται στα εξής τρία σημεία: 
- Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, που προϋποθέτει:- μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, μείωση της επιχορήγησης των κομμάτων στο 50%, μείωση των αμοιβών των βουλευτών.

-Ενιαίο φορολογικό σύστημα και μείωση των φορολογικών συντελεστών
- και τέλος ρυθμίσεις όσον αφορά στο ευρύτερο κοινωνικό κράτος με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους σε συνεργασία με την Ευρώπη, για την εφαρμογή συγκεκριμένων προγραμμάτων υποστήριξης για τις οικογένειες που πλήττονται αμείλικτα από την κρίση.

Η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» άσκησε σκληρή κριτική στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την τακτική που ακολουθούν έχοντας ξεχάσει τους πολίτες αυτή της χώρας αλλά και στα κόμματα που ακολουθούν την πολιτική που «χαϊδεύει» αυτιά και λαϊκίζει χωρίς να δίνει ουσιαστικές απαντήσεις στα προβλήματα αλλά και σε καίρια ζητήματα που σχετίζονται με την επόμενη ημέρα της Ελλάδας σε πιθανή έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

«Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, είναι μια συγκυβέρνηση η οποία πέρα των γενικότερων συμφωνιών του PSI έχει παντελώς ξεχάσει την καθημερινότητα των πολιτών» .
Σε αυτό το σημείο η ίδια αναφέρθηκε στους ιδιώτες ομολογιούχους που έχασαν τα χρήματά τους, όταν αγόρασαν ομόλογα και  εμπιστεύτηκαν το κράτος, ως απόλυτος εγγυητής, όταν:
«Την ίδια ώρα η πολιτεία εγγυάται τα χρήματα των υπολοίπων που είναι στις τράπεζες, είναι μια απόλυτη τρέλα», δήλωσε με έμφαση η κ. Μπακογιάννη.
«Η Δημοκρατική Συμμαχία θα το πολεμήσει αυτό το θέμα μέχρι τέλους , διότι θεωρούμε ότι είναι αντικείμενο μείζονος αξιοπιστίας της ελληνικής πολιτείας. Ήδη κατατέθηκε ερώτηση στον πρωθυπουργό για να μην νιώσουν αυτοί οι πολίτες ότι είναι η κατηγορία των προδομένων Ελλήνων.

Ταυτόχρονα καλέσαμε την κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα σήμερα των ανθρώπων που έχουν πάρει δάνεια στην Ελλάδα είναι εφιαλτικό.
Είναι απολύτως αναγκαίο με την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ληφθεί κυβερνητική μέριμνα σε συνεργασία με τις τράπεζες για την διευθέτηση των δανείων των ιδιωτών.
Θέλω να καταγγείλω ότι είναι απίστευτο ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ αντί να σκεφτούν τους ιδιώτες , σκεφτήκαν τους εαυτούς τους και τόλμησαν να καταθέσουν τροπολογία στη βουλή για την διευθέτηση των δανείων των κομμάτων (150- 160 εκ ευρώ) που χρωστάνε, ξεχνώντας τους ανθρώπους».


Δεν υπάρχουν σχόλια :