Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Τι πραγματικά έγινε με το «εκατομμύριο» του Ισίδωρου!

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε δηλωθεί ο τραπεζικός λογαριασμός στο Λονδίνο, στον οποίο έγινε η μεταφορά του ενός εκατομμυρίου δολαρίων και όχι το ένα εκατομμύριο όπως αναμεταδίδουν τα ...


πάντα πρόθυμα παπαγαλάκια της Συγγρού.

Ας δούμε τα στοιχεία:

  • Ψέμα 1ο: Το 1 εκατομμύριο φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό: το ποσό βρίσκονταν σε μετοχές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μεταφέρθηκε σε λογαριασμό στο Λονδίνο
  • Ψέμα 2ο: Το 1 εκατομμύριο είναι αδήλωτο: κάτι που δεν ισχύει φυσικά μια και η ίδια η επιτροπή αναγνωρίζει πως καμία αδικαιολόγητη επαύξηση περιουσίας δεν παρουσιάζεται, ενώ στο πόθεν έσχες είναι πλήρως δηλωμένα αυτά τα χρήματα ( μετοχές ΗΠΑ), η προέλευσης τους και οι πράξεις ρευστοποίησης τους.
  • Ψέμα 3ο: Τα χρήματα μεταφέρθηκαν προκειμένου να προφυλαχθούν από ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδος: και πάλι ψέμα, μια και κατατέθηκε στην επιτροπή της Βουλής το προσύμφωνο αγοράς του πλοίου, που αποδεικνύει τη συμφωνία ναυπήγησης του πλοίου.

Τα στοιχεία αυτά είναι πλέον αδιάσειστα πέραν της σπέκουλας που γίνεται από διάφορα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους, που το παίζουν παλαβή για να περάσουν την μαύρη προπαγάνδα τους.

Το μόνο στοιχείο για το οποίο ελέγχεται ο κ. Κούβελος είναι η παράλειψη του αριθμού του λογαριασμού, της Τράπεζας στο Λονδίνο, όπου μεταφέρθηκε το ποσό της ρευστοποίησης των μετοχών, για μια αγορά που εξελίσσεται. 
Όπου δεν είναι και σαφές εάν ο λογαριασμός πρέπει να κατονομασθεί την συγκεκριμένη φορολογική περίοδο (οικονομικό έτος 2011) ή την επομένη(οικονομικό έτος 2012), αν και η Επιτροπή αποφάνθηκε ότι έπρεπε να αποσαφηνισθεί «ο αριθμός λογαριασμού» (επαναλαμβάνουμε) στην δήλωση του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια :