Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Απλήρωτοι για 16 μήνες οι συμβεβλημένοι ιατροί με τον ΟΠΑΔ

Ο Διοικητής του ΕΟΠΠΥ όμως δηλώνει πως δεν υπάρχουν οφειλές… Αν και ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) έχει ενταχθεί στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μαζί με το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και ...


τον ΟΓΑ, οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΟΠΑΔ παραμένουν απλήρωτοι έως και 16 μήνες, σύμφωνα με καταγγελίες, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρη, ότι δεν εκκρεμούν οφειλές σε ιατρούς.

Το απαράδεκτο αυτό γεγονός φέρνει στην Βουλή με κοινοβουλευτική παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο ΕΟΠΥΥ λοιπόν, ξεκινά την «πολυδιαφημισμένη» λειτουργία του μη αναγνωρίζοντας νόμιμες οφειλές των προηγούμενων ταμείων, που πλέον έχουν ενταχθεί στον Οργανισμό, με αποτέλεσμα οι ιατροί να αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα. Εντούτοις όμως προσπαθούν με αίσθημα ευθύνης να εκτελούν το λειτούργημά τους, παρακολουθώντας τους ασθενείς των ταμείων τους. 
Επιβεβλημένη κρίνεται η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ, αλλά και η δέσμευση των αρμόδιων Υπουργών Α. Λοβέρδου και Γ. Κουτρουμάνη πώς θα λυθεί το χρόνιο πρόβλημα της έγκαιρης αποπληρωμής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :