Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τα ψέματα τελειώνουν. Επισημάνσεις στην δημοσκόπηση της GPO …

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της GPO η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 19,4%, και έπονται το ΠΑΣΟΚ με 13,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 12%, το ΚΚΕ με 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,5%, ο ...


ΛΑΟΣ με 5,1% και η Συμμαχία με 2,5%.
Παρατηρούμε ότι το «Μνημόνιο 2» κλονίζει τον δικομματισμό και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το Μνημόνιο παρουσιάζουν τεράστια πτώση πλην της Δημοκρατικής Συμμαχίας. 
Κανονικά θα έπρεπε η Συμμαχία με την πτώση των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων να εξαφανιστεί. Παρόλα αυτά, όχι μόνο έμεινε σταθερή αλλά και είχε μικρή αύξηση στην πρόθεση ψήφου! 
Η Συμμαχία ήταν το μόνο κόμμα που έμεινε σταθερό στις απόψεις του αντίθετα από τα υπόλοιπα κόμματα που επέδειξαν τεράστιες ικανότητες στις κωλοτούμπες και στα επικοινωνιακά τερτίπια! Για να μην υποστούν δημοσκοπική πτώση, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε!

Παρατηρείται βέβαια αύξηση της Αριστεράς, λόγω της αγκύλωσής της σε λαϊκιστικές και αντιμνημονιακές κορώνες. Η Αριστερά δυστυχώς ακολουθεί τον εύκολο και ανέξοδο δρόμο της άρνησης και της απόρριψης, χωρίς να προτείνει τίποτε πέραν της δραχμής και της χρεοκοπίας. Γι’ αυτό και «αμείβεται» με πρόσκαιρα δημοσκοπικά οφέλη. 
Μόλις η Ελλάδα εισέλθει στον δρόμο των εκλογών, η δημοσκοπική άνοδος της Αριστεράς θα προσπεραστεί από την (οργισμένη) μεσαία τάξη, ιδίως μετά την σημερινή επιτυχία της επίτευξης συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση. 
Ο αγώνας της Αριστεράς γίνεται ολοένα και περισσότερο μάταιος και ανώφελος. Αποδεικνύεται όλο και περισσότερο ότι πρόκειται για πολιτική τρέλα, μια και ο πλέον ανειδίκευτος στα οικονομικά έχει καταλάβει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την επιστροφή της οικονομίας στην Ανάπτυξη.

Οι δημοσκόποι βέβαια που μέχρι στιγμής έπαιζαν πολιτικά παιχνίδια και ποντάριζαν πάνω στο κουτσό άλογο που λέγεται Αντώνης Σαμαράς και στο κουταβάκι που γαβγίζει σε όλους τους περαστικούς, τον Φώτη Κουβέλη, άρχισαν την αντίστροφη μέτρηση. 
Κάποια στιγμή θα σταματήσουν το παιχνίδι γιατί θα αποδειχτεί το … κόλπο των πειραγμένων δημοσκοπήσεων. Οι ίδιοι οι δημοσκόποι βγαίνουν και τα μασάνε. Ξέρουν ότι δεν έχουν γίνει πιστευτοί και γελά ο κόσμος με τις φτιαγμένες «έρευνες».

Άρχισαν σιγά σιγά να εξαφανίζουν το Άρμα Πολιτών (που θα έπαιρνε την Περιφέρεια Αττικής!), τους Οικολόγους (παραδόξως αυτοί είναι υπέρ του ευρώ!) και τους Ναζιστές Χρυσαυγίτες (τους γνήσιους Χουντικούς). Όλοι αυτοί θα έμπαιναν στη Βουλή, μέχρι πρότινος! Ξαφνικά εξαφανίστηκαν στην δημοσκοπική ζώνη του λυκόφωτος. 
Με αυτά τα κόμματα πίεζαν τη Συμμαχία με εξαφάνιση και απαξίωση για να δρομολογήσουν υποτίθεται την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στο «μαντρί»!
Μόνο που αυτό το «μαντρί» δεν έχει πλέον καμιά σχέση με την κεντροδεξιά και φιλελεύθερη φυσιογνωμία της Δημοκρατικής Συμμαχίας. 
Άδικα λοιπόν πίεζαν. Έπαιξαν κι’ έχασαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια :