Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ικανοποιημένοι οι τουριστικοί φορείς για τη συμφωνία στο Eurogroup


Ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό χαρακτήρισε τη σημερινή, με την ευκαιρία της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης σε δήλωση του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Α. Ανδρεάδης: ...
«Η επιτευχθείσα συμφωνία απομακρύνει το ενδεχόμενο της άτακτης χρεωκοπίας και αποκαθιστά σε σημαντικό βαθμό το αναγκαίο κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης προς την χώρα», τονίζει ο κ. Ανδρεάδης και προσθέτει ότι «όλα θα κριθούν από την αποφασιστικότητα με την οποία θα κινηθούμε τις επόμενες εβδομάδες στην εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, κυρίως από την σοφία και αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού, που παρά τις μεγάλες θυσίες, ενωμένος, πιστεύω ότι θα στηρίξει τη δύσκολη πορεία μετασχηματισμού της οικονομίας της χώρας από "σοβιετικού τύπου" σε σύγχρονη ευρωπαϊκή. Είναι η ώρα εκκίνησης της υγιούς, εξωστρεφούς ανάπτυξης, η ώρα της νέας Ελλάδας, με τον τουρισμό πρωταγωνιστή σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια».

Από την πλευρά του, «συμβόλαιο με την κοινωνία» για τον ελληνικό τουρισμό, θέτοντας τον τομέα ως κορυφαία προτεραιότητα, ζητεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) κ. Γ. Τελώνης, απευθύνοντας κάλεσμα, στην πολιτική ηγεσία της χώρας, τις πολιτικές παρατάξεις, τους φορείς και τις επιχειρήσεις, αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Ο ΗΑΤΤΑ με ανακοίνωσή του χαιρετίζει τη θετική για τη χώρα συμφωνία, που επιτεύχθηκε τη Δευτέρα στο Eurogroup, ενώ επισημαίνει ότι οι συνθήκες επιβάλλουν μια πιο διευρυμένη και ουσιαστική συσπείρωση της κοινωνίας, για τη στήριξη της κύριας πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :