Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αναβολή του νέου πακέτου μέχρι τις εκλογές εξετάζει η Ευρωζώνη

Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης φέρονται να εξετάζουν τρόπους να καθυστερήσει μέρος ή και το σύνολο του δεύτερου πακέτου στήριξης προς την ...


Ελλάδα, αποφεύγοντας, ωστόσο, παράλληλα μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας, όπως είπαν την Τετάρτη ευρωπαϊκές πηγές στο Reuters
Προς το παρόν, το ενδιαφέρον στρέφεται στις αποφάσεις που θα ληφθούν στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, η οποία ξεκίνησε στις 18:00.

1 σχόλιο :

periodiko είπε...

Αρνήθηκε να σχολιάσει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τις αναφορές πως εξετάζεται τρόπος αναβολής του δεύτερου πακέτου προς την Ελλάδα, ενώ η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει πως το Βερολίνο πιέζει την Αθήνα για έξοδο από την Ευρωζώνη.

«Εφόσον οι Έλληνες είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, η Γερμανία θα κάνει το παν για τους υποστηρίξει» τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους, όπως μεταδίδει το γερμανικό Dow Jones.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ απέρριψε κατηγορηματικά τις αναφορές πως το Βερολίνο πιέζει την Ελλάδα για έξοδο από το κοινό νόμισμα. «Μπορώ ξεκάθαρα να πω πως για τη γερμανική κυβέρνηση οι φήμες αυτές δεν ισχύουν, δεν υπάρχει καμία τέτοια γερμανική απόφαση».

Το σύνολο των μέχρι τώρα ευρωπαϊκών προσπαθειών, συνέχισε, δείχνει πως η Γερμανία και υπόλοιποι Ευρωπαίοι εταίροι εργάζονται για την εξεύρευση «ενός βιώσιμου δρόμου για την Ελλάδα». «Αυτό είναι το πνεύμα του δεύτερου πακέτου βοήθειας και του προγράμματος για συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών» .

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει κάνει «απόλυτα σαφές», είπε από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, «πως θα κάνουμε το παν για να φέρουμε την Ελλάδα πίσω στο σωστό δρόμο», συμπληρώνοντας ωστόσο πως είναι «εξίσου σαφές» πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

«Δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε εμείς τις μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα, αυτό είναι στα χέρια τους» είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως, εφόσον η Αθήνα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αυτό το δρόμο, το Βερολίνο «θα κάνει τα πάντα για να τους υποστηρίξει».

Newsroom ΔΟΛ