Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

"Χρειαζόμαστε κυβέρνηση έξι τεχνοκρατών υπουργών"

Kυβέρνηση έξι υπουργών μέχρι τον Ιούνιο
προτείνει η Άννα Διαμαντοπούλου
Απόλυτα σίγουρη ότι αν δεν υπερψήφιζε η Βουλή τη νέα δανειακή σύμβαση, η χώρα θα πήγαινε σε χρεοκοπία, εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, με σημερινή της συνέντευξη στον ΣΚΑΙ. Όπως είπε ...


ψηφίστηκε μία απόφαση «απίστευτα δύσκολη», σημειώνοντας ότι αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, η Ελλάδα θα γυρίσει πίσω στη δεκαετία του ’50.

Η κυρία Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε «έγκλημα» την προεκλογική περίοδο στην παρούσα φάση, καθώς όπως τόνισε χρειάζεται σταθεροποίηση. «Μία προεκλογική περίοδος με πόλωση θα μας οδηγήσει σε αδιέξοδο» τόνισε.

Η κυρία Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι είναι έτοιμη να πάρει τις ευθύνες και το βάρος και τόνισε ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει. «Να φύγουμε, αλλά όχι να ρίξουμε την ασπίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Είπε ακόμα ότι στις επόμενες εκλογές θα κατέβει υποψήφια στην Αθήνα, με το ΠΑΣΟΚ.

Ζήτησε ακόμα να υπάρξει ανασχηματισμός με έξι υπουργούς – αναφερόμενη στα βασικά υπουργεία που αφορούν τις διαπραγματεύσεις μας με τους εταίρους – οι οποίοι να μην είναι τεχνοκράτες, αλλά πολιτικοί, αποφασισμένοι να μην κατεβούν στις επόμενες εκλογές. Σημείωσε ότι οι υπουργοί αυτοί πρέπει να παρουσιάσουν τους στόχους τους ανά μήνα και το κοινοβούλιο κάθε 15 μέρες να ελέγχει αν ο υπουργός κάνει αυτά που οφείλει.

Αναφερόμενη στη συζήτηση περί επιτρόπου για την Ελλάδα, είπε ότι πρόκειται για ευθεία βολή εναντίον της εθνικής μας κυριαρχίας, «αλλά και εμείς πρέπει να κάνουμε αυτά που λέμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια :