Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

"ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" της "Ελευθεροτυπίας" έβγαλαν απεργιακό φύλλο

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, οι οποίοι βρίσκονται 56 ημέρες σε απεργία κυκλοφόρησαν σήμερα το πρώτο απεργιακό τους φύλλο. Ο τίτλος της εφημερίδας είναι «ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» και έχει ...


παρόμοιο σχεδιασμό με την "Ελευθεροτυπία". Καλή επιτυχία και από εμάς. Διαβάστε επίσης  τι αναφέρουν στην επιστολή τους προς τους αναγνώστες.

«Η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας δεν είναι η «Ελευθεροτυπία». Είναι το απεργιακό φύλλο που αποφασίστηκε να εκδοθεί από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων της εταιρείας Χ.Κ.Τεγόπουλος και αποτελεί μια οφειλή προς τους χιλιάδες αναγνώστες μας.

Στόχος δεν είναι να υποκατασταθεί η «Ελευθεροτυπία», που είναι η εφημερίδα μας, αλλά να την κρατήσουμε ζωντανή για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία μας, να επανασυνδεθούμε με τους αναγνώστες, να δηλώσουμε παρόντες ως εργαζόμενοι και ως απεργοί και να εντείνουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως αυτά αναφέρονται στα ψηφίσματα των συνελεύσεων μας.

Σήμερα διανύουμε την 56η ημέρα απεργίας, διεκδικώντας το αυτονόητο: την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών μας και των αποζημιώσεων όσων συναδέλφων απομακρύνθηκαν από την επιχείρηση. Η απόφαση για κυλιόμενες 48ωρες απεργίες πάρθηκε παμψηφεί στη γενική συνέλευση της 21ης Δεκεμβρίου, όταν αποδείχθηκε ότι η ιδιοκτησία της επιχείρησης όχι μόνο δεν αναζητούσε τρόπο ικανοποίησης των οφειλών προς τους εργαζόμενους, αλλά κατέφυγε και στο διαβόητο άρθρο 99, ζητώντας δικαστική προστασία από τις νομικές διεκδικήσεις μας. Μ’αυτό τον τρόπο κινδυνεύει η πάλαι ποτέ «εφημερίδα των συντακτών» να καταντήσει εφημερίδα των πιστωτών.

Από τον περασμένο Αύγουστο, οι εργαζόμενοι - δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί – της Χ.Κ.Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε. δουλέψαμε απλήρωτοι, με αυταπάρνηση, προκείμενου να μη διακοπεί η έκδοση της εφημερίδας, ειδικά μέσα στην πολιτική συγκυρία του μνημονίου και της κρίσης. Ακόμα και σήμερα, απευθύνουμε έκκληση στην ιδιοκτησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να εξασφαλίσει την επάνοδο της εφημερίδας στην κανονική κυκλοφορία.

Η δυνατότητα αυτή δίνεται ενώπιον των δικαστικών αρχών, στις οποίες έχει καταφύγει. Ας λάβει υπόψη της τις θέσεις των εργαζομένων και ας αποσύρει την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99. Οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να προσέλθουν σε κάθε διάλογο που δε θα είναι προσχηματικός, ούτε θα υπονομεύει τα κατοχυρωμένα εργασιακά τους δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :