Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη των δραστών της απόπειρας στο μετρό

Τους πιθανούς δράστες της απόπειρας βομβιστικής επίθεσης στον συρμό του μετρό το βράδυ του Σαββάτου φέρονται να έχουν εντοπίσει οι αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ. στο υλικό από κάμερες του σταθμού Αιγάλεω. Δηλαδή, από το σύνολο των επιβατών που ...


κατέβηκαν στον σταθμό, οι αρχές φέρονται να έχουν καταλήξει στα πρόσωπα, πιθανότατα δύο, των ατόμων, τα οποία θεωρείται ότι μετέφεραν τον εμπρηστικό μηχανισμό. 
Ακόμη, μολονότι επισήμως δεν επιβεβαιώνεται, υπάρχουν πληροφορίες ότι η αστυνομία έχει στα χέρια της γενετικό υλικό ή αποτυπώματα, τα οποία πρέπει να συσχετιστούν με στοιχεία που έχουν συλλεγεί στο παρελθόν για υποθέσεις τρομοκρατίας. 
Σε ό,τι αφορά την «ιδεολογική» ταυτότητα των δραστών, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής μιλούν για «συμπαθούντες» ή ακόμα και ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Βασίζουν την εκτίμησή τους στις ομοιότητες στη συνδεσμολογία του εμπρηστικού μηχανισμού με εκείνη βομβών που τα μέλη της «Συνωμοσίας» είχαν χρησιμοποιήσει το 2009. Αλλά και στο ότι τα μέλη των «Πυρήνων» είχαν προχωρήσει το 2009 σε εμπρησμό συρμών των ΗΣΑΠ στην Κηφισιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :