Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ισίδωρος Κούβελος: Να παραιτηθεί ο Νικολούδης από την Αρχή για το ξέπλυμα

Tην παραίτηση του Παναγιώτη Νικολούδη από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ζήτησε ο επιχειρηματίας Ισίδωρος Κούβελος λέγοντας: «αν είναι τόσο ανίδεοι και δεν ξέρουν τι ...


σημαίνει ναυτιλιακό συνάλλαγμα να παραιτηθούν».

Ο σύζυγος της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη που έχει καταστεί το πρόσωπο της ημέρας λόγω της εκταμίευσης -το Μάρτιο του 2011- από την Ελλάδα προς τράπεζα του Λονδίνου ποσού ενός εκατομμυρίου δολαρίων για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες μίλησε σήμερα στον Βήμα Fm εξαπολύοντας ευθεία επίθεση κατά του κ. Νικολούδη.

«Πιστεύω ότι δεν ξέρει τη δουλειά του, όταν μπλέκει δολάρια με ευρώ. Το δολάριο προέρχεται από ναυτιλιακό συνάλλαγμα. Μπορούν να μου πουν από πού φυγάδευσα το εκατομμύριο;», διερωτήθηκε ο κ. Κούβελος.

«Δεν είμαι πολιτικός, είμαι ένας επιχειρηματίας, 37 χρόνια στη ναυτιλία και αυτά τα κόλπα δεν τα ξέρουμε, ο λόγος μας είναι συμβόλαιο», πρόσθεσε ο σύζυγος της κυρίας Μπακογιάννη.

«Αποδεικνύεται ότι είναι λάθος να έχεις παντρευτεί έναν Έλληνα πολιτικό. Οι δρόμοι σου είτε να σταματήσεις και να συνταξιοδοτηθείς διαφορετικά κινδυνεύεις να στοχοποιηθείς...», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο κ. Κούβελος, υποστήριξε ότι «η κίνηση εμβασμάτων είναι ένα κοινό φαινόμενο παγκοσμίως» και εξήγησε ότι «τα χρήματα δεν ήταν στην Ελλάδα αλλά στις ΗΠΑ επενδεδυμένα σε ομόλογα και μετοχές».

«Επειδή ο θεματοφύλακας ήταν ελληνική εταιρεία, τα χρήματα ήταν υποχρεωτικό να περάσουν transit από Ελλάδα. Αν ήθελα εγώ να έχω τα λεφτά έξω λόγω της κρίσης γιατί δεν τα άφηνα έξω στη Νέα Υόρκη και τα έστειλα στο Λονδίνο, αν δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος επενδυτικός λόγος;», επισήμανε ο κ. Κούβελος.

«Η κοινή λογική έχει χαθεί από την Ελλάδα», είπε και εγκάλεσε τον κ. Νικολούδη σημειώνοντας: «Αν είναι τόσο ανίδεοι και δεν ξέρουν τι σημαίνει ναυτιλιακό συνάλλαγμα να παραιτηθούν. Δεν μπορούν να ξεφτιλίζουν έναν επιχειρηματία που είναι γνωστός 37 χρόνια στη ναυτιλιακή κοινότητα», σημείωσε.

Έκανε λόγο για «φαρσοκωμωδία» και συμπλήρωσε: «Πρέπει κάποιος, αυτούς τους δημόσιους λειτουργούς να τους επαναφέρει στην τάξη ή να έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν. Δεν μπορούν να διασύρουν έναν άνθρωπο με αυτό τον τρόπο».

Τέλος, είπε: «Δεν έχω κληθεί στην επιτροπή της Βουλής, αλλά βεβαίως με χαρά, τα στοιχεία υπάρχουν αλλά με χαρά να τους τα ξαναδώσουμε».

1 σχόλιο :

periodiko είπε...

Αν ήθελα να προστατεύσω τα λεφτά μου από την κρίση, θα τα άφηνα στη Ν.Υόρκη, λέει ο Ισ.Κούβελος

Για απολύτως νόμιμες κινήσεις στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, οι οποίες είναι δηλωμένες στο «Πόθεν Έσχες», έκανε λόγο την Τετάρτη ο Ισίδωρος Κούβελος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 για το ζήτημα του 1 εκατ. δολαρίων.

Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη υποστήριξε, δε, ότι: «Αν ήθελα να προστατεύσω τα λεφτά μου από την ελληνική κρίση, γιατί να μην τα αφήσω στη Ν.Υόρκη;»

Ο κ. Κούβελος σημείωσε ότι η εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση βουλευτικών εμβασμάτων από την Ελλάδα στο εξωτερικό οφείλεται καθαρά στο γεγονός ότι είναι παντρεμένος με την Ντόρα Μπακογιάννη.

«Φαίνεται ότι είναι λάθος να παντρεύεσαι πολιτικό. Δυστυχώς ζούμε στην Ελλάδα. Δυστυχώς το αυτονόητο είναι ζητούμενο για την Ελλάδα. Είναι γελοίο. Είναι αίσχος».

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, ο σύζυγος της κυρίας Μπακογιάννη, θα κληθεί να δώσει γραπτές εξηγήσεις για τις κινήσεις του.

Ο κ. Κούβελος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό έτοιμος να παρέχει όποιες διευκρινίσεις του ζητηθούν.

Έντονη ήταν χθες, η αντίδραση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η οποία, μιλώντας στη Βουλή, άφησε αιχμές κατά του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις.
Newsroom ΔΟΛ