Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ο Παπανδρέου επιθυμεί συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Ενδεχομένως αυτός είναι και ο λόγος που δεν ανακοινώσει την απόσυρσή του. Οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι μεταξύ των Συμφοιτητών. Μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αν ...


θυμάστε ήταν και ο αρχικός σκοπός της πρώτης συγκυβέρνησης Παπαδήμου. Όταν συζητούσαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο Καρατζαφέρης ειχε αποχωρήσει γιατί κατάλαβε τα κόλπα τους. Μέχρι που τελικά δέχτηκε και το ΛΑΟΣ να συμμετάσχει.

Σε δεύτερη φάση, αμέσως μετά τις εκλογές αν πάρουμε κατά λέξη τις δηλώσεις Παπανδρέου στη χθεσινή του δευτερολογία στην ΚΟ ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά παραδέχτηκε την (πύρειο) νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές («Η ΝΔ ελπίζει σε μια νίκη που θα είναι πύρρειος και δεν ξέρω αν θα την έχει αυτή τη νίκη») και ευχήθηκε η επόμενη κυβέρνηση να είναι επίσης συνεργασίας και διάρκειας τουλάχιστον δύο ετών. 
Ουσιαστικά θα ήθελε η επόμενη συγκυβέρνηση να έχει συμφοιτητικό χαρακτήρα. Αυτός ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός γι’ αυτό και ενισχύθηκε από το ΠΑΣΟΚ (αν θυμάστε) η επικράτηση του Σαμαρά στο εσωκομματικό τοπίο της ΝΔ. μόνο που οι εξελίξεις ωθούν τον Παπανδρέου στο περιθώριο της ιστορίας, όσο και αν ο ίδιος επιθυμεί να παλέψει από «οποιαδήποτε θέση»!
Γεγονός είναι ότι η παρέα του Άμχερστ έχει ήδη σπάσει και δεν φαίνεται στο εγγύς μέλλον καμιά πιθανότητα συγκόλλησης! Η ιστορία ξεπέρασε τους συμφοιτητές!

Δεν υπάρχουν σχόλια :