Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ κατηγορούσε στο twitter τους γερουσιαστές που δεν ψήφισαν το «SOPA»

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στην Αμερική για την «πειρατεία στο internet», χωρίς να καθορίζεται σαφώς τι εννοείται με τον όρο «πειρατεία». Ο ...


νόμος SOPA επιτρέπει το αυθαίρετο κλείσιμο οποιασδήποτε ιστοσελίδας φιλοξενεί κάποιο υλικό που έχει προκύψει από παράνομη χρήση ψηφιακού υλικού που προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων, ακόμη και αν αυτό έχει δημοσιευτεί πριν από αρκετά χρόνια όταν το internet ήταν σαφώς πιο «απελευθερωμένο»!
Πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν πλήθος και ελληνικών ιστοσελίδων γιατί φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες μεγάλων ΜΜΕ στην Αμερική (κυρίως) και γενικά της βιομηχανίας του θεάματος έχουν πάρει πολύ σοβαρά τον αγώνα κατά της διαδικτυακής αυθαιρεσίας.
Παράδειγμα ο μεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ, ένθερμος οπαδός της νέας νομοθεσίας, όταν τρεις γερουσιαστές και πέντε μέλη του Κογκρέσου, απέσυραν την υποστήριξή τους στο νέο νόμο, έγραψε στο Twitter του (@rupertmurdoch) ότι η «μπλογκόσφαιρα κατάφερε να τρομοκρατήσει τα μέλη της Γερουσίας και του Κογκρέσου. Τι να περιμένει κανείς από τους πολιτικούς». Γενικά ο @rupertmurdoch είχε ξεκινήσει εκστρατεία υπέρ του νόμου και κάθονταν στο twitter και σχολίαζε τις εξελίξεις.

Φυσικά οι ανώνυμοι bloggers κινητοποιήθηκαν διεθνώς και υποστηρίζουν ότι ο νόμος “SOPA”, στην ουσία καταργεί την ελευθερία του Ίντερνετ και απειλεί να μεταβάλλει το Ίντερνετ σε ένα ψηφιακό γκούλαγκ, όπου κάθε κίνηση θα παρακολουθείται με ενδεχόμενο να διωχθεί ποινικά.

Διευκρίνηση :Το μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι διάσημες ιστοσελίδες του Youtube, του Facebook, της Wikipedia και του Twitter, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα πρέπει να διορίσουν εκατοντάδες υπαλλήλους που θα πρέπει να ελέγξουν εάν οι σελίδες των εκατομμυρίων χρηστών τους περιέχουν υλικό προστατευμένο από πνευματικά δικαιώματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι : το αμερικάνικο Κογκρέσο δέχτηκε χιλιάδες τηλεφωνήματα από χρήστες του Ίντερνετ, οι οποίοι με προτροπή της Wikipedia τηλεφωνούσαν σε γερουσιαστές ζητώντας τους να μη ψηφίσουν τον νόμο. Η διευθύντρια της Wikipedia Σου Γκάρντνερ με δηλώσεις της; Είπε: «Οι χρήστες μίλησαν. Έκαναν τα τηλεφωνικά κέντρα του Κογκρέσου να μπλοκάρουν και έλειωσαν τους σέρβερ τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :